четвер, 12 травня 2011 18:46

На Черкащині закривають сільські школи

На Черкащині закривають сільські школи

Сьогодні на сесії районної ради Смілянського району Черкаської області було закрито дві школи – у селах Самгородок та Миколаївка.

Проти цього рішення проголосували лише двоє депутатів Мар'яна Герасименко і Анатолій Терещенко з "Нашої України".

"Коли ми працювали у владі, ми не закривали, а навпаки відкривали школи", - сказала Герасименко.

Вона була головою районної ради з 2006 по 2010 рік. До цього понад рік очолювала районну адміністрацію.

"На сесії я пропонувала зберегти хоча б початкову школу, щоб маленькі діти вчилися у своєму селі. Можна було школу об'єднати з дитсадком. Але мої пропозиції не розглядалися", - додала "нашоукраїнка".

Місяць тому колишня очільниця обласного управління освіти Олена Фещенко на прес-конференції повідомляла про можливе закриття протягом року 60 малокомплектних шкіл на Черкащині. Вона зазначила, що процес закриття шкіл триває у всіх районах області.

Тоді в обласній держадміністрації інформацію не підтвердили.

"Коли затверджували бюджет і побачили, що грошей на утримання не вистачає, то почали вносити пропозиції про закриття тих шкіл, які заповнені наполовину чи третину. Бо зараз дуже дороге утримання дитини в такій школі. Але для того, щоб закрити школу в сільській місцевості, має бути рішення сходки села. Зараз розпочали процес ліквідації 10 шкіл, реорганізації в заклад нижчого ступеня — семи шкіл. Із 2005-го по 2010-й у селах ліквідували 13 шкіл, реорганізували в заклади нижчого ступеня 30", — розповіла заступник начальника обласного відділу освіти Галина Гаврилюк.

У Черкаській області 194 школи вважають малокомплектними. У 12 закладах навчаються менш як 10 учнів, у 15 — немає першокласників, у шести — лише по одному.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині закривають сільські школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі