середа, 18 травня 2011 14:46

На Черкащині припинили транслювати єдиний опозиційний телеканал

На Черкащині припинили транслювати єдиний опозиційний телеканал

Зранку 18 травня черкаський провайдер "Воля-кабель" припинив трансляцію телеканалу "Антена-плюс".

"На сьогоднішній день ТРК "Антена-плюс" мала близько 36 тисяч абонентів. - розповів директор каналу Володимир Мамалига. – Їх позбавили можливості дивитися єдине в області опозиційне телебачення. Крім того, згідно із законодавством України, оператор кабельних мереж зобов'язаний виконувати умови ліцензії на мовлення. ТРК "Антена-плюс" має її до 2017 року. А з оператором кабельних мереж заключена на період дії ліцензії некомерційна угода про співпрацю та поширення телесигналу по місту Черкаси".

Керівництво телеканалу вбачає в діях "Волі" виконання політичного замовлення.

"У своїх сюжетах ми нещадно критикуємо і міську, і обласну владу. На нас не вперше "наїжджають". В 2009 році стався замах на життя журналістів "Антени". Після призначення головою ОДА Сергія Тулуба рік тому, почалася нова хвиля тиску та репресій" , - пояснив Мамалига.

Він розповів, що були спроби рейдерського захоплення ЗМІ, тиск та погрози з боку місцевих можновладців та силових структур, тиск на операторів кабельних мереж з вимогою припинити трансляцію телеканалу, погрози рекламодавцям та розповсюджувачам преси.

"Ось тільки деякі чинники нової інформаційної політики, яку провадить в області Сергій Тулуб та його "донецька" команда".

"Телеканал "Антена-плюс" доступний у цифрових пакетах мовлення, - зазначила керівник відділу зв'язків з громадськістю компанії "Воля" Аліна Сігда. – Його може дивитися більше 10 тисяч абонентів міста. Іншим раджу придбати чи взяти в оренду цифровий тюнер. Замість "Антени" ми показуємо тепер канал "Діскавері", він цікавий, має відповідні рейтинги. Але якщо громадськість виступатиме за повернення "Антени", не виключаю, що розглядатимемо цю пропозицію".

Працівники "Антени" планують звертатися до суду та провести найближчим часом масові акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині припинили транслювати єдиний опозиційний телеканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі