понеділок, 08 січня 2024 21:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це суттєвий удар по терористичній Москві" - українська розвідка отримала таємні документи росіян

"Це суттєвий удар по терористичній Москві" - українська розвідка отримала таємні документи росіян
Масив переданої для ГУР інформації містить документацію про військові розробки в РФ. Фото: Facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало масив таємних даних про військово-промисловий комплекс Російської Федерації.

Йдеться про 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства "Специальный технологический центр". Про це повідомив сайт ГУР.

"Вказане російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією РФ у війні проти України", - сказала розвідка.

Зокрема, на "СТЦ" виготовляють безпілотники "Орлан" різних модифікацій, низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, іншу військову продукцію.

Масив переданої для ГУР інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо. Йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки, повідомила розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: цей місяць буде насиченим, а Росія отримає відповідь за удари

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати $1,5 млрд.

"Це суттєвий удар по терористичній Москві: вказаний архів уже використовується у цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора", - сказали в ГУР.

"Отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК РФ вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти. Долучитись до спротиву може кожен. Слава Україні!", - заявила розвідка.

Раніше британська розвідка повідомляла про диверсії антивоєнних активістів на російських залізницях.

Також повідомила про зростання щоденних втрат в особовому складі російських окупаційних військ в Україні у 2023 році. Британці прогнозують, що з такими темпами до 2025 року загальна цифра перетне позначку у 500 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Це суттєвий удар по терористичній Москві" - українська розвідка отримала таємні документи росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі