середа, 08 листопада 2023 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Диверсії у Росії: британська розвідка розповіла подробиці

Диверсії у Росії: британська розвідка розповіла подробиці
Кремль використовує залізницю для воєнної агресії. Фото: pixabay.com

Через 17 місяців після того, як стало відомо про перші інциденти, диверсії антивоєнних активістів на російських залізницях продовжують бути "серйозною проблемою" для Кремля.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Британці навели інформацію російського видання "Медиазона". Станом на жовтень 2023 року до суду пішли 76 справ про залізничні диверсії. Щонайменше 137 осіб, переважна більшість з яких молодші за 24 роки, були притягнуті до відповідальності.

"З початку 2023 року на ключових об'єктах залізничної інфраструктури наносяться написи, в яких зазначається, що згідно з кримінальним кодексом Росії, диверсія може каратися аж до довічного позбавлення волі", - повідомила британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дох*ра нас тут положило" - росіянин кричить, щоб Путін забрав його з України

Військова логістика Росії, включаючи постачання для війни в Україні, як і раніше, залежить від 33000-кілометрової залізничної лінії, пишуть британці.

Оскільки у Росії заборонені практично всі методи відкритого інакомислення, молоді люди вдаються до саботажу, як методу протесту проти війни, повідомили.

У жовтні губернатор Бєлгородської області РФ заявив про вибух на залізниці біля села Новозибково.

У Брянській області Росії зійшов з рейок потяг, завантажений нафтопродуктами. Перед тим на залізниці прогримів вибух.

Зараз ви читаєте новину «Диверсії у Росії: британська розвідка розповіла подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі