середа, 26 жовтня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські партизани підривають залізницю, якою перекидають військових – британська розвідка

Російські партизани підривають залізницю, якою перекидають військових – британська розвідка
У Росії партизани масово підривають залізницю. Фото: ілюстративне, УЗ

У Росії партизанські групи продовжують диверсії на залізничній інфраструктурі, яка залучена для перекидання військ в Україну.

Владі складно захистити таку залізничну мережу. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 26 жовтня з посиланням на свої розвіддані.

24 жовтня губернатор Бєлгородської області Росії заявив, що вибуховий пристрій пошкодив залізницю біля села Новозибково. Це приблизно за 15 км від російсько-білоруського кордону.

"Лінія є основним залізничним сполученням між Росією та південною Білоруссю", – зазначили союзники.

Відповідальність за інцидент взяла на себе російська антивоєнна група "Зупиніть вагони". Це щонайменше шостий випадок диверсії проти інфраструктури російських залізниць, про які заявляла група з червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани підірвали залізницю у Мелітополі: деталі

У британській розвідці констатують: такі диверсії – це частина ширшої тенденції атак на залізниці у Росії та Білорусі.

За даними союзників, збройні сили Росії покладаються переважно на залізничний транспорт для перекидання військ в Україну. Однак з мережею довжиною понад 33 тис. км, яка переважно перетинає ізольовані райони, систему надзвичайно складно захистити від фізичних загроз.

У Великій Британії вважають, що російське керівництво буде дедалі стурбоване тим, що навіть невелика група громадян, яка виступає проти війни, може продовжити диверсії.

Величезна черга утворилася на поромній переправі через Керченську протоку у тимчасово окупованому Криму.

Росіяни намагаються перекидати через неї військову техніку, повідомив заступник постійного представника президента України в АРК Денис Чистіков.

Зараз ви читаєте новину «Російські партизани підривають залізницю, якою перекидають військових – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі