понеділок, 17 жовтня 2022 15:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти перекидають техніку через Керченську протоку, там сформувалась черга

Окупанти перекидають техніку через Керченську протоку, там сформувалась черга
Російські окупанти возять техніку за допомогою паромної переправи. Фото: eastnews.ua

Величезна черга утворилася на поромній переправі через Керченську протоку у тимчасово окупованому Криму.

Росіяни намагаються перекидати через неї військову техніку. Про це повідомив заступник постійного представника президента України в АРК Денис Чистіков в інтерв'ю "Укрінформу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові знімки Кримського мосту доводять, що він таки дуже "втомився"

"Усім уже відомо, які черги на переправу через Керченську протоку. А утворюються вони, зокрема, й тому, що пороми перевозять, у першу чергу, російську військову техніку. Тобто як тільки військова техніка прибуває з боку РФ, вся черга зупиняється і чекає. Це викликає невдоволення водіїв вантажівок, місцевого населення. І якщо росіяни не налагодять рух ешелонів залізницею, черги на переправі будуть іще більшими", – розповів він.

Людям радять їхати через захоплені території Херсонської та Запорізької областей. Але вони бояться цього робити.

"Окупанти запевняють, що цей маршрут безпечний, та ми чудово розуміємо, що поруч – лінія зіткнення, ідуть бойові дії, тому гарантувати безпеку не може ніхто. Першу колону вони, мабуть, показово супроводжуватимуть, і вона якось зможе проїхати, а потім все пустять на самоплив, і буде важко проконтролювати, чи цей шлях функціонує", – зазначив Чистіков.

На Кримському мосту вибухнуло вранці 8 жовтня. Секція дорожнього полотна впала у море. На залізничній гілці спалахнула пожежа.

Насупного дня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін заявив, що міст підірвали спецслужби України. А ФСБ назвала організатором Головне управління розвідки Міністерства оборони України та його начальник Кирила Буданова.

Заяву ФСБ ГУР назвало нісенітницею, а саму російську структуру фейковою, яка обслуговує путінський режим.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був Путін, їхав між берегами на КамАЗі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти перекидають техніку через Керченську протоку, там сформувалась черга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі