середа, 12 жовтня 2022 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР відреагувало на звинувачення ФСБ в підриві Кримського мосту

ГУР відреагувало на звинувачення ФСБ в підриві Кримського мосту
Ранок 8 жовтня в районі незаконно збудованого Кримського мосту був таким. Фото: t.me/operativnoZSU

В Головному управлінні української воєнної розвідки (ГУР) відмовилися коментувати звинувачення Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії "в організації підриву" Кримського мосту.

Усю діяльність ФСБ в ГУР вважають "нісенітницею". Про це сказав представник відомства Андрій Юсов "Суспільному".

"Нісенітниця вся діяльність ФСБ і Слідчого комітету (Росії. – Gazeta.ua). Це фейкові структури, які обслуговують путінський режим, тому коментувати їхні чергові заяви ми точно не будемо. Дивно що ще ніякої візитки не знайшли в районі Кримського мосту", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське Міноборони прокоментувало вибух на Кримському мосту

Раніше стало відомо, що ФСБ відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту.

У своїй заяві спецслужба назвала організатором "бавовни" на переправі ГУР та його керівника Кирила Буданова.

Загалом ФСБ "встановила" імена 12 осіб, які нібито допомагали Буданову "організувати" підрив мосту. Вісім із них затримано. Це п'ять громадян Росії, троє громадян України та Вірменії.

Уранці 8 жовтня стало відомо, що на залізничній гілці Кримського мосту потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Згодом російські ЗМІ опублікували відео з моментом вибуху на Кримському мосту. Пізніше окупанти заявили про відновлення руху через Кримський міст для легкових авто та автобусів.

За підривом Кримського мосту 8 жовтня стоїть Служба безпеки України, писала "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

Російський диктатор Володимир Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Зараз ви читаєте новину «ГУР відреагувало на звинувачення ФСБ в підриві Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі