понеділок, 17 жовтня 2011 13:17

"Бютівці" вимагають від Могильова звіту за напади на депутатів

"Бютівці" вимагають від Могильова звіту за напади на депутатів
Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає заслухати міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у зв'язку зі застосування сили до народних депутатів з боку міліції під час судового процесу над Юлією Тимошенко.
Про це заявив голова фракції Іван Кириленко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Кириленко вважає недопустимим, що міліція не пускає народних депутатів до публічних місць та застосовує силу.
"До зали суду, всупереч законам та Конституції, жодного депутата не пустили нахабно, цинічно і безпардонно: щитами, касками, бронежилетами, кийками і автоматами", - обурився він.

Кириленко також вимагає створити Тимчасову слідчу комісію парламенту щодо фактів побиття народних депутатів та в зв'язку з незаконним обшуком громадської приймальні та будинку народного депутата Євгена Суслова, а також застосування щодо нього грубої фізичної сили з боку озброєних автоматами міліціонерів. Голова фракції зазначив, що всі ці події відбулися після того, як Суслов активно виступив на захист Тимошенко.

Кириленко заявив, що парламент повинен підняти питання про те, "чи діє закон про статус народного депутата і чи існує парламентаризм в Україні".

У свою чергу, спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що звернеться до міністра внутрішніх справ та Генпрокурора щодо надання інформації про факти нападу та побиття Суслова.
Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" вимагають від Могильова звіту за напади на депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі