пʼятниця, 11 травня 2012 11:22

Богатирьова за державний рахунок у власного сина купила медикаментів на 11 мільйонів

Богатирьова за державний рахунок у власного сина купила медикаментів на 11 мільйонів
Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Фото: novynar.com.ua

Міністерство охорони здоров'я України за результатами тендерів уклало низку угод на постачання вакцин на загальну суму 60,77 млн. грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Зокрема, вакцину для профілактики дифтерії, правця та гепатиту В для дітей (новонароджених) міністерство закупить у ПрАТ "Фармстандарт-Біолік". За даними SMIDA, син міністра охорони здоров'я Олександр Богатирьов входить до наглядової ради цього підприємства і володіє 20% акцій фірми. 55% акцій харківського заводу належить російській групі "Фармстандарт", ще 22% належать Олександру Забудкіну, виконавчому директору донецького ТОВ "Сінбіас Фарма", члену ради директорів російського виробника ліків "Верофарм". "Фармстандарт-Біолік" отримає на свій рахунок 10,87 мн грн.

Найбільш значні підряди отримало ТОВ "Фарма лайф" - 46,64 млн. грн. Компанія входить у львівську групу "Три-Центральний аптечний склад", до складу власників якої входить син екс-губернатора Московської області Бориса Громова і родичі колишніх керівників СБУ.

ТОВ "ІмБіоІмпекс" отримає 3,26 млн. грн. Компанію контролює колишній директор держпідприємства "Укрвакцина" Олексій Савченко.

Ці торги стали першими для Міністерства охорони здоров'я в 2012 році, які завершилися підписанням угод про постачання лікарських препаратів. В минулому році МОЗ під керівництвом Іллі Ємця також пізно почав процедуру закупівель, що дало привід для звільнення з посади міністра влітку.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова за державний рахунок у власного сина купила медикаментів на 11 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі