четвер, 20 жовтня 2022 04:00

Берлусконі знову оскандалився: похвалив Путіна і розкритикував Зеленського

Берлусконі знову оскандалився: похвалив Путіна і розкритикував Зеленського
Одіозний Берлусконі захоплюється Путіним та шкодує, що Україна дала таку відсіч Росії. Фото: Global Look Press

Відомий своєю пропутінською позицією, скандальний колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі знову опинився в центрі скандалу через аудіозапис, на якому він розхвалює президента РФ Володимира Путіна та критикує президента України Володимира Зеленського.

Аудіозапис опублікували італійські ЗМІ, і на ньому Берлусконі дозволяє собі низку дуже проросійських висловлювань, повідомляє "Європейська правда".

Так, на аудіо Берлусконі заявляє, що війна на Донбасі у 2014 році почалася нібито з вини України - після чого повторює низку пропагандистських вигадок Росії.

Крім цього, він заявив, що на початку повномасштабної війни винен Зеленський - нібито він почав атаки на терористичні псевдореспубліки на Донбасі, ті "змушені" були звернутися до Путіна по "захист", а Путін придумав "геніальний план".

"Він вирішує придумати спецоперацію: війська повинні були увійти в Україну, за тиждень дійти до Києва, скинути чинну владу, Зеленського і так далі, і поставити вже обрану українською меншістю владу з порядних, розсудливих людей, ще через тиждень повернутися назад" - захоплюється диктатором Берлусконі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії заарештували майно сусіда Берлусконі, що має звʼязки з Путіним

Італійський експрем'єр висловив жаль, що опір українців виявився таким відчайдушним, а західні країни почали оперативно допомагати Києву грошима і зброєю. На його думку, це "затягнуло війну". А лідери США і Європи, за словами Берлусконі, на відміну від Путіна, "не є істинними лідерами".

Італія тим часом на щастя, не прислухається до Берлусконі - вона надала Україні новий пакет військової допомоги.

Російський Газпром в помсту за це припинив постачати газ до Італії через Австрію. Італія планує замінити російський газ іншим.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі знову оскандалився: похвалив Путіна і розкритикував Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі