понеділок, 19 лютого 2024 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бажаю перемоги" - Зеленський розпочав тиждень із поїздки до воїнів

Президент Володимир Зеленський приїхав у Харківську область.

Глава держави побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп'янська. Про це повідомив сайт президента.

Автор: president.gov.ua
  Президент заслухав доповідь про оперативну обстановку на ділянці фронту
Президент заслухав доповідь про оперативну обстановку на ділянці фронту

"Обговорили важливі питання з комбригом, поспілкувалися з воїнами, вручив їм нагороди. Завжди честь - бути з нашими захисниками", - написав Зеленський у Facebook.

Глава держави заслухав доповідь командира бригади підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на ділянці фронту.

Комбриг розповів президентові про досвід застосування дронів різних типів у зоні відповідальності та про особливості боротьби з ворожими БпЛА за допомогою систем РЕБ.

"Окремо обговорили забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів", - пише сайт президента.

Автор: president.gov.ua
  Глава держави нагородив захисників
Глава держави нагородив захисників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся 19-й "Рамштайн". Оголосили офіційні підсумки

"Честь сьогодні бути тут, побачити вас, привітати, бути вдячним від всіх українців, України за те, що ви робите. Бажаю усім вам перемоги. Слава Україні", - звернувся президент до воїнів.

Президент присвоїв звання Героя України і вручив орден "Золота Зірка" полковнику Олегу Апостолу, який із 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а нині командує 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ.

Олег Апостол із 2014 року захищав Україну на сході. З початком повномасштабного російського вторгнення брав участь в обороні і звільненні низки населених пунктів у Миколаївській області, під час чого було знищено і захоплено багато ворожої техніки.

З кінця 2022 року підрозділи під керівництвом Олега Апостола здійснюють успішні оборонні та штурмові дії у Донецькій, Харківській та Луганській областях, повідомив сайт президента.

Зеленський також вручив відзнаку президента "Хрест бойових заслуг" полковнику Олександру Луценку.

Також вручив захисникам ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня і "За мужність" ІІ–ІІІ ступенів.

Задля безпеки воїнів частину нагород Зеленський передав командирам для вручення за місцем несення служби".

Минулого тижня президент України відвідав з візитом Німеччину і Францію.

У Берліні підписав із канцлером Німеччини Олафом Шольцом договір про співпрацю у сфері безпеки. Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на €1,1 млрд.

У Парижі Зеленський підписав із президентом Франції Еммануелем Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки для України.

Зараз ви читаєте новину «"Бажаю перемоги" - Зеленський розпочав тиждень із поїздки до воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі