пʼятниця, 25 березня 2022 02:15

Австралія запровадила санкції проти Лукашенка та пропагандистів Росії

Австралія запровадила санкції проти Лукашенка та пропагандистів Росії
Санкції ввели також проти його дружини та сина. Фото: Радіо Свобода

Австралія запровадила нові санкції проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Також у санкційний список потрапили його дружина та син, який раніше обіймав керівні посади у сфері національної безпеки в уряді Білорусі, повідомили в Міноборони Австралії.

"Уряд Білорусі на чолі з президентом Лукашенком продовжує надавати стратегічну підтримку Росії та її збройним силам у їхньому нападі на суверенітет та територіальну цілісність України", - пишуть у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може запустити ядерну зброю по території Польщі

Окрім цього, австралійський уряд ввів санкції проти 22 пропагандистів Росії, які поширюють брехню про війну в Україні.

"Уряд Австралії також ввів нові санкції щодо ще 22 російських пропагандистів та розповсюджувачів дезінформації, до числа яких ввійшли старші редактори таких організацій, як Russia Today, Фонд стратегічної культури, InfoRos та NewsFront", - зазначають у відомстві.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення Росії в країні запровадили санкції проти 32 прокремлівських пропагандистів.

17 березня Канада закрила своє небо для Білорусі та заборонила білоруським літакам заходити в повітряний простір країни.

Серед росіян, проти яких запровадили санкції в Канаді, опинилися мільярдер Роман Абрамович. Також у санкційному списку бізнесмен Алішер Усманов, голова ЦВК Елла Памфілова, суддя Олена Морозова і начальник управління МВС міста Хімки Ігор Янчук та багато інших впливових в РФ осіб.

Зараз ви читаєте новину «Австралія запровадила санкції проти Лукашенка та пропагандистів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі