вівторок, 28 березня 2023 05:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Авдіївку штурмують досвідчені "вагнерівці" – ISW

Авдіївку штурмують досвідчені "вагнерівці" – ISW
ПВК "Вагнер" бере участь у боях під Авдіївкою. Фото: Укрінформ

Кремль, ймовірно, залучив до штурму Авдіївки "вагнерівців" з досвідом.

Військове керівництво РФ вирішило розгорнути певні елементи групи "Вагнера" в районі Авдіївки останніми тижнями, щоб підтримати виснажені та менш якісні сили так званої"ДНР, пише Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни 41 раз атакували позиції ЗСУ. Чим усе закінчилося

В забороненій соцмережі VK з'явився некролог про смерть "вагнерівця" Євгена Малготіна в Авдіївці 20 березня. Малготін мав попередній військовий досвід і воював у 2-му російському добровольчому загоні Армії Республіки Сербської (зазвичай відомої як Армія боснійських сербів) у 1992 році.

"Якщо такі бойовики "Вагнера" воювали поблизу Авдіївки, їхня участь може допомогти пояснити обмежені тактичні успіхи в цьому районі за останній тиждень", – пояснили в ISW.

Найзапекліші бої точаться на сході України. Окупанти продовжують атакувати Бахмут і Авдіївку і мають незначні успіхи на цих напрямках, Зокрема, російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна, свідчать карти боїв від американських аналітиків.

Зараз ви читаєте новину «Авдіївку штурмують досвідчені "вагнерівці" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі