понеділок, 04 вересня 2023 04:32

Арахамія повідомив, коли Рада буде голосувати за відставку Резнікова

Арахамія повідомив, коли Рада буде голосувати за відставку Резнікова
Голова "Слуг" Давид Арахамія розповів, коли депутати будуть голосувати за зняття Резнікова. Фото: Слово і Діло

Верховна Рада на наступному тижні буде голосувати за відставку чинного міністра оборони України Олексія Резнікова.

Депутати також проголосують за призначення на його посаду нинішнього голови Фонду державного майна Рустема Умєрова, якого попередньо звільнять з посади у Фонді держмайна, повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Більше кадрових питань на цьому тижні не буде", – написав Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков повідомив, чому він не дає коментарі по багатьох питаннях

Також депутати будуть голосувати про відновлення декларування всіх чиновників в "форматі, погодженому з міжнародними партнерами" та закон про політично значущих осіб (РЕР – Politically Exposed Persons).

До прийняття цих законів закликав президент України Володимир Зеленський у недільному відеозверненні. Ці закони необхідні для відкриття переговорів щодо членства в ЄС, зазначив він.

Олексія Резнікова звільнять з посади міністра оборони України на наступному тижні, повідомив Зеленський. Парламенту буде запропоновано ухвалити це кадрове рішення.

Глава держави наголосив, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.ї

Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров, заявив президент.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія повідомив, коли Рада буде голосувати за відставку Резнікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі