пʼятниця, 16 листопада 2012 11:13

"Янукович зробить красивий жест і внесе доповнення до мовного закону, але парламент їх не схвалить" - професор

"Янукович зробить красивий жест і внесе доповнення до мовного закону, але парламент їх не схвалить" - професор
Володимир Василенко: влада навмисно затягує ухвалення змін. Фото: www.day.kiev.ua

Влада спеціально затягує ухвалення змін до мовного закону.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор юридичних наук, професор Володимир Василенко.

Він розповів, що 8 серпня президент Віктор Янукович на зустрічі з представниками української інтелігенції обіцяв створити робочу групу і в разі, якщо робоча група внесе необхідні зміни і доповнення до цього закону, він всередині вересня мав внести ці зміни на розгляд парламенту.

"Робоча група своє завдання виконала. Вона була створена 13 серпня цього року. Відбулися 7 інтенсивних засідань. І вже 22 серпня зміни до законопроекту було прийнято. 29 серпня робоча група повного складу, яку очолює Боготирьова затвердила цей законопроект, але руху ніякого не було. Президент не виконав своїх обіцянок. 12 жовтня ще раз зібралася робоча група у повному складі. Ще раз було голосування і було схвалено цей законопроект, його розіслали в міністерства і відомства, щоби отримати від них висновків. До 15 листопада вони мали відповісти", - розповів Василенко, який є членом цієї робочої групи.

Після цього законопроект мають надіслати до секретаріату Кабінету міністрів, де мають опрацювати зміни і доповнення. Водночас, за словами професора, в робочій групі були представники всіх цих відомств, тому, на його думку, цей процес свідомо навмисно затягується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиція поговорить з Колесніченком: чи це буде бесіда Фаріон, чи спортивні вправи інших депутатів" - нардеп

"Якщо цей законопроект і буде внесено, то, звісно, його розглядатиме вже нова Верховна Рада. Далі все залежатиме від того, якою буде ця Рада. Якщо Партія регіонів матиме більшість у парламент, то президент зробить красивий жест і може внести ці доповнення, але парламент їх просто не схвалить", - переконаний Василенко.

Він додав: "Це все гра. Тому що антиукраїнські сили, які сьогодні домінують в Партії регіонів і в урядових структурах України, виконують просто замовлення Москви".

"Для того, щоби зарадити цій ситуації, необхідно, щоби своє слово сказала українська громадськість. Не просто окремі її представники, а вся українська громадськість має піднятися на масові протести проти того неподобства, яке чинилося при ухваленні закону і які буде чинитися і при внесенні цих змін", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович зробить красивий жест і внесе доповнення до мовного закону, але парламент їх не схвалить" - професор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі