середа, 15 червня 2011 15:04

Янукович правозахисникам: "Критикувати за жорсткі рішення не можна"

Янукович правозахисникам: "Критикувати за жорсткі рішення не можна"

Влада врахує критичні зауваження, висловлені у звіті міжнародної правозахисної організації "Freedom House".

Про це в інтерв'ю журналістам у Вінниці сказав президент України Віктор Янукович.

"Критику, яка є справедливою, треба враховувати, і ми її врахуємо. А там, де є у нас розбіжності - час покаже. Але будь-які проблеми за нас на нашій землі ніхто, крім нас, не вирішить", - сказав він журналістам .

"Проте не можна звинувачувати в тому, що іноді ми приймаємо жорсткі рішення. Але зараз така вимога часу, що нам треба якомога швидше навести порядок у своїй власній країні", - додав глава держави.

Глава держави підкреслив, що в основі будь-яких рішень влади повинні бути принципи верховенства права, презумпції, невідворотності покарання.

"Дуже важливо, щоб підходи були справедливими", - сказав він.

За словами Януковича, іноді при прийнятті рішень не вистачає законодавчого поля, зокрема, мова йде про модернізацію кримінальної юстиції.

"Одна з головних проблем - це застарілі методи ", - резюмував він.

У квітневому звіті експерти міжнародної правозахисної організації "Freedom House" відзначили концентрацію влади у певної групи в Україну, вибіркове переслідування політичних опонентів, вибіркове правосуддя, збільшення ролі Служби безпеки України. 

Зараз ви читаєте новину «Янукович правозахисникам: "Критикувати за жорсткі рішення не можна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі