пʼятниця, 22 серпня 2008 14:39

Янукович: Ющенко, як людина, прийняв правильне рішення щодо Грузії

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович переконаний, що Президент України Віктор Ющенко не мав права "однобічно підтримувати" Грузію в її конфлікті з Росією від імені Української держави.

Про це Янукович заявив сьогодні журналістам, оголошуючи заяву фракції ПР щодо грузинсько-російського конфлікту.

"Україна знаходиться у дуже складній ситуації через фактичну участь держави у грузинсько-російському конфлікті. Ми можемо брати участь у його врегулюванні лише на миротворчих засадах. Заяви українських керівників на підтримку Грузії призводять до того, що сьогодні ми маємо дуже конфліктну ситуацію з Російською державою", - сказав Янукович.

Між тим політик зауважив, що, "безумовно, Ющенко, як людина, враховуючи його стосунки з Саакашвілі, можливо, прийняв правильне рішення".

"Кум він чи не кум, але я бачив, як Ющенко хрестив сина Саакашвілі. Але Президент України не мав права однобічно підтримати Грузію від імені Української держави", - наголосив Янукович.

Він також додав, що Україна "не повинна обслуговувати" інтереси США в їхньому протистоянні з Росією. "Ми повинні дбати про свою безпеку і національні інтереси України", - підсумував Янукович.

Сьогодні фракція Партії регіонів ухвалила і розповсюдила заяву щодо грузинсько-російського конфлікту, в якій, зокрема, засуджує дії і позицію української влади у цьому питанні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: Ющенко, як людина, прийняв правильне рішення щодо Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі