середа, 23 червня 2010 17:44

Янукович не відмовиться від коаліції з комуністами - Погребинський

Янукович не відмовиться від коаліції з комуністами - Погребинський

Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський вважає заяву Давида Жванії про бажання переформатувати склад провладної коаліції бажанням виправдати свій крок.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Створення групи я вітаю. Думаю, що їм потрібен якийсь політичний лідер. Тоді група могла би бути набагато більшою, і тоді варто було б інституційно домовлятися з більшістю. Не бути частиною безвласною, а входити на якихось умовах у цю більшість. Ідея сама по собі непогана. Оскільки опозиція не може нічого запропонувати конструктивного, то це - нормально".

Водночас Погребинський сумнівається у можливості витіснення з коаліції групою "Право вибору" комуністів.

"Щодо заяви про витіснення комуністів з коаліції, то це виглядає просто як бажання виправдатися перед електоратом Західної України. Не дуже переконливо, але саме так. Тому що, насправді, хто там у них буде питати? Ніхто!

Я переконаний в тому, що за жодних умов Янукович не відмовиться від коаліції з комуністами. Це просто спосіб виправдати свій крок. Тут треба шукати інше обґрунтування. Звичайно, "регіоналам" було б зручно не враховувати комуністів, але тоді будуть проблеми з ідеологію", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не відмовиться від коаліції з комуністами - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі