четвер, 19 серпня 2021 11:25

Антикорупційний суд почав засідання щодо підозрюваного у хабарництві "слуги народу"

Антикорупційний суд почав засідання щодо підозрюваного у хабарництві "слуги народу"
На позачергових виборах до Верховної Ради президент Володимир Зеленський піарив кандидата в народні депутати від "Слуга народу" Олександра Юрченка. Фото: @chesno.movement

Вищий антикорупційний суд розпочав підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата, який обирався від "Слуги народу", Олександра Юрченка та його неофіційного помічника Івана Фіщенка в одержанні хабаря.

Під час засідання адвокати обвинувачених просили повернути прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт, повідомляє "Слово і діло"

Захисник Фіщенка стверджував, що обвинувальний акт не відповідає КПК. Адвокатка Юрченка заявила, що документ містить низку невстановлених фактів, а тому його необхідно повернути.

Прокурор САП Ігор Семак заперечував проти повернення обвинувального акту. За його словами, документ викладений чітко і зрозуміло.

Судді залишили клопотання без задоволення і не повернули прокурору обвинувальний акт.

Водночас колегія у складі Тетяни Гавриленко (головуюча), суддів Олени Танасевич (голова Вищого антикорупційного суду) і Катерини Сікори відмовилися транслювати підготовче засідання.

Підставою стали заперечення сторони захисту на це, мовляв, з метою захисту персональної інформації і гідності обвинувачених.

На виборах Юрченка обрали нардепом у 211 округу в Голосіївському районі Києва від президентської партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен п'ятий "слуга народу" опинився у гучному скандалі

Торік у вересні НАБУ опублікувало відеоматеріали про передавання хабаря Юрченку.

Бюро підготувало проєкт підозри, але не могли його вручити без підпису генпрокурорки Ірини Венедіктової. Вона заявила, що недостатньо підстав. Згодом Венедіктова підписала підозру. Юрченка виключили із фракції "Слуга народу".

Нардеп попросив передати йому через посередника $13 тис. хабаря за внесення пропозицій до законопроєкту "Про управління відходами". І надалі ще $200 тис. для підкуповування депутатів - членів Комітету, за інформацією слідства.

Вищий антикорупційний суд узяв Юрченка під варту з альтернативою внесення застави в понад 3 млн грн. Потім нардеп вийшов під заставу.

У липні Юрченко на Ford Mustang заднім ходом виїжджав із паркінгу готелю у Львові та в'їхав у Volkswagen Jetta, потім напав на водія, з повідомлення ЗМІ.

Нардеп Гео Лерос опублікував фото протоколу про адміністративне правопорушення і висновку медогляду про наркотичне сп'яніння. Юрченко це заперечив.

У партії "Слуга народу" закликали депутата скласти мандат.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд почав засідання щодо підозрюваного у хабарництві "слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі