неділя, 19 червня 2011 17:12

Американські адвокати ставляться до "тимошенківців" як до папуасів - "регіонал"

Американські адвокати ставляться до "тимошенківців" як до папуасів - "регіонал"

Народний депутат фракції Партії регіонів Олег Надоша назвав "пустушкою" попередні висновки американських юристів щодо відсутності підстав для кримінального переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ніхто з найнятих БЮТ американських юристів не спромігся приїхати в Україну, щоб провести розслідування. Більше того - приїжджати не збирається", - цитує депутата прес-служба Партії регіонів.

"Вони не бачили ні оригіналів, ні навіть копій документів, а працювали тільки з відкритими джерелами - тобто читали інтернет. За що ж тоді Тимошенко сплатила їх величезний рахунок? Тільки за ім'я цих юристів. У них в партнерах - генеральний прокурор США, що говорить про дуже високі гонорари на послуги. Але американські юристи вирішили поставитися до тимошенківців як до папуасів - гроші взяли, а розслідування толком не провели", - сказав Надоша.

Депутат також стверджує, що американські юристи не будуть представляти інтереси Тимошенко в судах - ні українських, ні американських.

"Тобто не хочуть нести відповідальність за свої висновки. Тому вони відправляють свій звіт не українському урядові, не в конгрес США, не в ПАРЄ, а своїм замовникам", - зазначив він.

"Ще одне питання особисто до Тимошенко: на прес-конференції американські юристи заявили, що їхню роботу відплачували БЮТ і особисто Юлія Тимошенко. Година роботи американського адвоката коштує не менше тисячі доларів. Працював не один адвокат протягом 6 місяців. Чи дозволяє декларація ЮлііТімошенко оплатити цю роботу? Не дарма суму контракту приховують", - резюмував Надоша.

Як повідомляється на персональному сайті Тимошенко, одна з провідних американських юридичних фірм Covington & Burling LLP і одна з найбільших аудиторських компаній світу BDO в Національному прес-клубі (Вашингтон, США) оприлюднили результати своєї попередньої доповіді щодо фактів, за якими влада України почала кримінальне переслідування екс-прем'єра.

У повідомленні зазначено, що провідні аудитори США підтвердили відсутність підстав для її переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Американські адвокати ставляться до "тимошенківців" як до папуасів - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі