середа, 26 липня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Американська зброя для України не закінчиться ніколи – США

Американська зброя для України не закінчиться ніколи – США
США з Україною – на довгострокову перспективу, заявили у Пентагоні. Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки мають достатню кількість озброєнь, щоб допомагати Україні і водночас забезпечувати власну армію.

Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх на брифінгу, повідомив сайт Пентагону.

"Ми проводимо зустрічі, де наші служби можуть висловити свою думку щодо того, що вони мають, а потім, звичайно, секретар і голова ведуть розмови з президентом, з Білим домом про те, що нам потрібно надати Україні", – сказала американський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде в НАТО. Це не обговорюється – Білий дім

США завжди підтримуватимуть свою оборону і водночас матимуть можливість допомагати Україні, заявили у Пентагоні.

"І, знаєте, одна з речей, яку продовжує повторювати президент і продовжує повторювати держсекретар – це те, що ми з Україною на довгострокову перспективу. І тому ми продовжуватимемо оцінювати, що ми можемо надати їм, не опускаючись нижче нашого власного рівня готовності", – заявила Сабріна Сінгх.

Вчора США оголосили 44-ий пакет військової допомоги. До нього увійшли боєприпаси для систем Patriot, NASAMS і HIMARS і бронетранспортери Stryker. Перед цим оголошували про допомогу на $1,3 млрд.

7 липня США повідомили про передачу Україні касетних боєприпасів. З початку повномасштабної російської агресії США надали Україні військової допомоги на понад $41,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Американська зброя для України не закінчиться ніколи – США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі