субота, 01 грудня 2012 12:12

"Абсолютно всі спостерігачі сказали про порушення на виборах, навіть російські" - нардеп

"Абсолютно всі спостерігачі сказали про порушення на виборах, навіть російські" - нардеп
Сергій Соболєв. Фото: lb.ua

Парламентські вибори показали, що у Віктора Януковича немає шансів обратися вдруге президентом на всенародних виборах.

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав народний депутат Сергій Соболєв.

Він наголосив, що всі міжнародні спостерігачі відзначили, що на виборах в Україні було значні порушення.

"Оцінка двох найвпливовіших організацій Європи – ОБСЄ і ПАРЄ свідчить про одне: вибори не демократичні, у  людей відібрано право на вільне волевиявлення, використано адмінресурс, прямо вказано, що були порушення на цілому ряді округів, де використовували підневільну судову владу. І найбільш ключове – політичні в'язні не були допущені", - наголосив нардеп, коментуючи звіт міжнародних місій спостереження за парламентськими виборами.

Він додав: "На одномандатних округах були масові порушення. Це констатували всі міжнародні організації, включаючи російські. Була унікальна ситуація, коли абсолютно всі спостерігачі сказали, що вибори в мажоритарних округах  були з масовими порушенням".

"Я вважаю, що те, що сталося на цих виборах, коли майже 68% громадян висловилися проти цього президента і Партії регіонів, чітко дали відповідь на запитання: які шанси у Януокивча на президентських виборах", - підкреслив Соболєв.

Саме тому, на думку нардепа, на референдумі, закон який було нещодавно ухвалено, одним з перших буде поставлено питання щодо виборів президента у парламенті.

Однак, на думку парламентаря, це лише одна із тих небезпек, які є у цьому законі.

Зараз ви читаєте новину «"Абсолютно всі спостерігачі сказали про порушення на виборах, навіть російські" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі