пʼятниця, 30 листопада 2012 12:55

У ПАРЄ закликали Україну розслідувати порушення на виборах

У ПАРЄ закликали Україну розслідувати порушення на виборах
Фото: tvi.ua

Спеціальний комітет бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи закликає владу України провести ефективне розслідування порушень виборів до Верховної Ради і покарати винних

Про це йдеться в звіті зі спостереження за виборами Ради, затвердженому спецкомітетом бюро ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський посол впевнений, що незабаром Україна приєднатися до ЄС і спростить візовий режим

"Провести ефективне розслідування порушень, зафіксованих на мажоритарних округах ... де були серйозні порушення законодавства, встановити відповідальних за ці порушення і будь-яких інших причетних осіб та інформувати про результати Асамблею якомога швидше", - сказано в ньому.

Комітет також вважає за необхідне влади провести розслідування інформації про використання адміністративного ресурсу, особливо на місцевому рівні, скарг кандидатів і партій на розповсюдження матеріалів з наклепом або помилками, непрямому підкупі виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кличка пообіцяли не брати державних квартир і обмежити чиновникам авіаперельоти

У зв'язку з цим комітет висловлює серйозну заклопотаність і вважає, що ці порушення могли спотворити весь виборчий процес.

В цілому комітет вважає, що парламентські вибори характеризувалися домінуванням великих економічних і фінансових груп, використанням адміністративного ресурсу і відсутністю прозорості в фінансуванні виборчої кампанії і партій, дисбалансом у ЗМІ.

При цьому, на думку комітету ПАРЄ, у виборців був вибір серед політичних партій.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ закликали Україну розслідувати порушення на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі