середа, 18 березня 2009 18:28

Тимошенко назвала "бютівський" закон лобістським

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (по центру) вітається з міністром палива та енергетики Юрієм Проданом (ліворуч) та вугільної промисловості Віктором Полтавцем
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (по центру) вітається з міністром палива та енергетики Юрієм Проданом (ліворуч) та вугільної промисловості Віктором Полтавцем

На вчорашнє засідання уряду прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко одягла нові золоті прикраси — сережки, каблучку і брошку. Вони у вигляді трикутників із коштовним камінням. Такої ж форми були вирізи на її сукні.

Тимошенко запізнюється на 10 хв., бо урядовці почали пізно сходитися. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко читає СМС-повідомлення про підприємця із Донеччини: "Оніщенка після відмови віддати частину бізнесу місцевій міліції затримав УБОЗ, його катували побоями, електрострумом". Коли заходить Тимошенко, він швидко підіймається.  Інші теж встають.

— Я хотіла би порівняти показники січня до лютого цього року, — говорить прем"єр. — Вони є оптимістичними, бо зросла видобувна, переробна, легка промисловість. Економіка починає реанімуватися, і це трішечки додає оптимізму.

Доки Тимошенко виступає, у кінці зали перемовляються голова Держказначейства Тетяна Слюз, 43 роки, із заступницею генпрокурора Тетяною Корняковою, 50 років. Перша хвалить другу за красиву шовкову блузку.

— Це ж я на роботу ходжу у формі, а сюди одягаюся красиво, — каже Корнякова.

Катували побоями, електрострумом

Тимошенко розповідає, що уряд впроваджує антикризову програму в авіабудуванні. Зокрема підтримуватимуть київський та харківський авіаційні заводи. Додає, що держава забезпечить їм замовлення на найближчі 10–15 років. Потім критикує ухвалений у лютому  Верховною Радою закон про запровадження 13-відсоткового мита на імпортні товари:

— Ми маємо неприємні стосунки зі Світовою організацією торгівлі через цей закон і те, що його підписав президент. Ця надбавка нічим не обґрунтована і зроблена лобістськи у парламенті. Але найгірше, що вона підвищує ціни на внутрішньому ринку. Такі спонтанні дії окремих депутатів ніякої логіки не мають. Тому проситимемо парламент його скасувати.

Автором цього закону є Сергій Терьохін — нардеп-"бютівець". За нього голосували БЮТ, "регіонали" і комуністи.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко назвала "бютівський" закон лобістським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі