пʼятниця, 29 березня 2019 06:05

Олег Ляшко хоче відновити соціальні права чорнобильців

Автор: ОСМАН КАРІМОВ
  Під час робочої зустрічі в райцентрі Лубни на Полтавщині лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, якими бачить економіку, комуналку й виробництво в Україні
Під час робочої зустрічі в райцентрі Лубни на Полтавщині лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, якими бачить економіку, комуналку й виробництво в Україні

— Не буде такого, що діти президентів і чинів сидять у парламенті, а інші — на фронті, — каже лідер Радикальної партії Олег Ляшко. 26 березня із нардепом Ігорем Мосійчуком відвідали райцентр Лубни на Полтавщині.

Спочатку вклонилися могилам полеглих на Донбасі героїв. Потім пішли на Володимирський майдан, де зібралися кілька тисяч людей. Олег Ляшко почав говорити про проблеми і права чорнобильців.

— Ми з Ігорем Мосійчуком — автори закону №4442 про відновлення соціальних прав чорнобильців, — говорить Олег Валерійович. — Внесемо зміни до бюджету, передбачимо гроші на соціальний захист чорнобильців і дітей війни. Щодня ці люди отримуватимуть соціальну та медичну допомогу, ліки, які зараз не можуть купити. Виступаємо за відновлення санаторно-курортного обслуговування, збільшення пенсій. Держава зобов'язана цим людям, вони життям ризикували, рятуючи Україну і світ від чорнобильської чуми.

Політик має свій погляд на війну в Україні.

— В кожному місті та селі є полеглі герої. Поки одні заробляють на війні, інші платять життям. Я не дам наживатися. Не дозволю, щоб там були ненавчені хлопці. Військовослужбовці-контрактники мають бути озброєні, вмотивовані і забезпечені, — каже Олег Ляшко.

— Щоб повернути території та перемагати, нам треба одне — силу. Наша сила — у відновленні економіки. Країні потрібні нові робочі місця, перемога над бідністю, збільшення зарплат, перерахунок пенсій. Також варто зменшити кількість дармоїдів — чиновників та депутатів.

Українські родини мають платити за комуналку не більше 15% доходу.

— Все, що вище — за рахунок субсидій із державного бюджету, — веде далі Олег Ляшко. — Газ українського видобутку йтиме на потреби комунального господарства. Звільню від податків підприємства, які видобувають газ, торф та кам'яне вугілля. Щоб не платили за російське, а видобували наше.

Пропонує зосередитися на власному виробництві, а не на закупівлі імпортного товару.

— У Лубнах працювали десятки підприємств. Де вони? "Мотор Січ" ледве виживає. Бо держава за величезні гроші закупляє французькі вертольоти. Я скасую цей контракт. Куплятимемо вертольоти "Мотор Січі". Те саме — із сільськогосподарською технікою. Влада хоче продавати землю. Я проти. Це питання, кому належатиме українська земля.

Олег Валерійович виступає за державну дотацію людям, які тримають корів, — 5 тис. грн на одну сім'ю на рік. Вважає, що фермерам держава має компенсувати придбання сільськогосподарської техніки, інвентарю та посівного матеріалу.

— Основою аграрного устрою має бути фермерське господарство, — говорить політик. — Має бути податок на розкіш: хто отримує мільйони — хай більше платить. Учителі, лікарі, соціальні працівники, бібліотекарі, працівники культури — мають право на вищі зарплати.

З однодумцями хочуть відставки Уляни Супрун з посади виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я.

— Її політика направлена на те, аби українців було менше. Моя — щоб нас ставало більше, — підкреслює Олег Ляшко. — У моїй реформі — безплатні медичні страховки дітям і пенсіонерам за рахунок державного бюджету. Працюючим людям — за кошт роботодавців. Відновимо програми лікування тяжких захворювань за рахунок державного бюджету.

Пропонує зменшити кількість нардепів до 250. Підтримує проведення референдуму про введення смертної кари за корупцію.

— У мене залізний характер, величезна сила волі, знання. Мій план — зробити Україну сильною, — говорить Олег Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Олег Ляшко хоче відновити соціальні права чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі