середа, 28 серпня 2019 06:41

Генпрокуратура просить зняти санкції з соратника Януковича

Генеральна прокуратура повідомила Канаду, що юридичних підстав для економічних санкцій проти Андрія Портнова немає. Мовляв, він не є підозрюваним, обвинуваченим чи підсудним. Лист ГПУ надіслала Міністерству закордонних справ Канади. Документ від 30 липня підписав заступник генпрокурора Сергій Кізь. Оприлюднило його видання "Новое время".

5 березня 2014 року Канада наклала санкції на президента-втікача Януковича та його соратників, зокрема заступника глави його адміністрації Портнова. Заморозила їхні активи. Заборонила вступати у майнові відносини з фігурантами, надавати фінпослуги.

У березні цьогоріч обмеження проти 16 осіб продовжили ще на п'ять років — до 2024-го. Серед них також колишні міністр юстиції Олена Лукаш, прем'єр Микола Азаров, міністр освіти Дмитро Табачник, генпрокурор Віктор Пшонка.

Через канадійські санкції Портнов позивався до Міністерства юстиції та Держказначейства. 2 серпня Печерський райсуд Києва задовольнив позов про захист честі й гідності і постановив виплатити йому 7 млн грн збитків.

— Такими темпами за якийсь час знімуть обмеження по лінії Інтерполу й на пересування Януковича, — каже політолог 66-річний Віктор Небоженко.

— Це на совісті Генпрокуратури. Як адвокат Портнов виявився сильнішим за неї. Діє юридичними методами. Зараз має великий вплив. І він буде рости.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура просить зняти санкції з соратника Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі