середа, 11 серпня 2010 07:51

Держкомлісгосп патрулює ліси

Учора перший віце-прем"єр 45-річний Андрій Клюєв на восьмому поверсі Кабміну провів нараду з губернаторами. Розповів про загрози лісових пожеж:

— Щодня складають до 500 протоколів про необережне поводження з вогнем у лісах. Пожежі виникають через випалювання рослин на сільських угіддях та придорожніх смугах. Ми створили оперативний штаб з координації дій, пов"язаних із пожежною небезпекою. Його очолив тимчасовий виконувач обов"язків міністра з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Після його слів на плазмовий екран транслюють кабінет губернатора Харківщини — Михайла Добкіна, 40 років. Його видно, але не чути.

— Какая ситуация? — запитує Клюєв.

— Нормально, — відповідає Добкін за кілька секунд.

— Я мав розмову з президентом, — каже Клюєв. — У нього є інформація про нелегальний збір металобрухту в Лозовій (місто на Харківщині, де розташований склад боєприпасів. — "ГПУ"). Тому в мене прохання: разом з Міністерством оборони, разом з Міністерством внутрішніх справ повністю оточити цей об"єкт. Ніхто чужий взагалі не повинен перебувати на території цього об"єкту. Як тільки спаде спека, одразу співробітники МНС почнуть прибирати боєприпаси, і ми наведемо там такий же порядок, як у Новобогданівці. Треба відселити людей із Лозової, бо там можуть бути пожежі.  

— Арсенал у Лозовій додатково оточено міліцією та військовими, — відповідає Добкін. — Квартири для них є. Зараз шукають варіанти, куди переселити 15 родин, які без прописки жили в бараку біля складу.

Журналістів просять вийти. Радяться ще 1,5 год.

— Посилено патрулюємо ліси, — говорить після того Микола Шершун, 58 років, голова Держкомлісгоспу. — В нас 20 тисяч штат людей з лісової охорони та ще півтори тисячі тимчасових пожежних сторожів. Вони патрулюють із вишок. Також зробили мобільні групи, які постійно ходять у лісах. Цих людей ми знімаємо з робіт на складах. Забороняємо місцевим ходити у ліси, бо можуть розпалити вогнище чи недопалок кинути — і все загориться. Нашим людям простіше заборонити, ніж виховувати в них дбайливе ставлення до лісів.

Зараз ви читаєте новину «Держкомлісгосп патрулює ліси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі