середа, 19 грудня 2012 06:45

Депутати не припинили курити в Раді

У кімнаті для куріння на першому поверсі Верховної Ради людно. У вівторок депутати сидять на коричневих диванчиках чи курять стоячи. Багато диму, важко дихати. 16 грудня набув чинності закон "Про заборону куріння в громадських місцях". Один із його авторів "регіонал" Юрій Мірошниченко запевняв, що й курилки в Раді закриють, а нардепи палитимуть на вулиці.

— Неправильно это, — каже депутат до іншого.— Как так — курить нельзя. Я им кто? Я — человек. Не буду я на улицу ходить. Курилка на что?

Журналісти намагаються зняти нардепів на відео, як ті порушують закон. Вони відвертаються.

— Не имеете права. Может, я маме своей сказал, что бросил четыре года назад, — говорить один. — И вообще это мое дело.

Комуніст Спірідон Кілінкаров спостерігає за розмовою мовчки. Затягується і примружує око. Тоді поправляє синій піджак, гасить цигарку "Парламент". Насуплений виходить.

Курилка на другому поверсі порожня. Однак у смітнику лежать три свіжі недопалки.

— Я каждий день убираю, і не по разу. То тіки шо лишили два, — розповідає прибиральниця Віра Антонівна, 51 рік. — Не перестануть вони курить. Згадайте моє слово — шось придумають. То ж лінтяї. Хто буде на вулицю ходить?

Сміється і згрібає недокурки в синій пакет.

О 10.00 починається засідання Верховної Ради. Триває 1,5 год. Виявляється, що фракції досі не розподілили комітети. Депутати голосують, щоб наступне засідання провести 25 грудня. Доти розподілятимуть комітети.

— На жаль, ми ще не дійшли кінцевого розуміння щодо комітетів, — розказує нардеп від "Батьківщини" 41-річний Андрій Парубій. — Намагаючись зберегти за собою всі комітети, Партія регіонів затягує себе у тривалу та безглузду дискусію.

— А ви курите у Раді? — запитують його.

— Збережені курилки? І там курять? — дивується нардеп і мовчить кілька секунд. — Я був упевнений, що їх закрили. Хоча можу й не курити.

Депутати спускаються до гардеробу. "Бютівець" 45-річний Василь Кравчук відчиняє двері курилки. Сідає у крісло, затягується цигаркою та повільно випускає дим:

— Раз приміщення ще не закрите, значить, там можна курити. У нас завжди або недоприймають закони, або переприймають. Усе одно дійде до того, що будуть внесені зміни.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не припинили курити в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі