середа, 11 жовтня 2006 19:01

Базів готує позов до суду

— Зі своїми "любими друзями", яких я здобув і втратив на Банковій, вже зустрінуся в суді, — розповідає "ГПУ" Василь Базів, 51 рік.

З посади радника голови Секретаріату президента Віктора Балоги його звільнили через три дні після призначення.

— Такий махровий тоталітаризм... Так навіть Кучма не робив! — обурюється.

Тепер адвокат Базіва готує позов до суду. Він вимагатиме визнати це звільнення незаконним.

— Сідаючи вечеряти, ввімкнув телевізор і почув, що я звільнений, — каже Базів. — Наступного дня подзвонив до відділу кадрів і спитав, на якій підставі. Кадровики сказали, що за власним бажанням. Виявляється, керівництво сказало їм, що зі мною все погоджено. Спитав, де моя заява на звільнення. Сказали, що нема.

На хвилину задумується, а потім продовжує.

— Я — маленький українець, яким керує великий, не сходячий з небес, українець. І той великий українець узяв мене і копнув, — пояснює ситуацію. — А те, що є Конституція, права людини, то це контору, яка знаходиться на вулиці Банковій, не цікавить. Я думав, що в нас демократичний президент, а в нас якийсь юкрейнбаші.

Так навіть Кучма не робив!

Стверджує, що зі своїм колишнім шефом йому досі не вдалося поговорити.

— Балога мені не дзвонить. Я мав велике бажання з ним побачитись, але він не відповідає на мої дзвінки.

Розповідає, що голова Секретаріату президента сам запросив його на роботу.

— Я їхав у машині. Він подзвонив і сказав, що терміново мене запрошує. Я приїхав. Балога розповів мені про мій професіоналізм і запропонував з ним працювати.

Зараз Базів викладає в університеті "Україна" на кафедрі глобалістики.

Прес-секретар Віктора Балоги Світлана Заліщук пояснила, що Базіва звільнили через негативну реакцію преси. Усі відразу згадали його цинічні слова про отруєння Ющенка.

— А що, Ющенко сам думав у перші хвилини, що його отруїли? Він що, в це повірив? — каже тепер Базів. — Щоб у наш час, ХХІ століття, хтось когось отруював? Хтось міг у це повірити? І я не вірив.

Нагадує, що перед Ющенком за ті слова вже вибачився:

— Коли його побачив, у мене розвіялись усі сумніви. Сказав йому, що моя перша реакція була недоречна і я шкодую про це. Я не вважаю, що маю гріх перед цим чоловіком.

Заява прес-секретаря Балоги про те, що Базіва звільнили через колишні слова про отруєння президента, його дивує:

— Якщо їм не сподобалося саме це, то треба було так і написати: Базів не повірив в отруєння Ющенка у перші хвилини. І за це треба його звільнити. Депортувати з України або розстріляти.

Зараз ви читаєте новину «Базів готує позов до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі