середа, 04 січня 2006 15:27

"Я заспівав пісню Пугачової "Айсберг"

Автор: фото: УНІАН
  Євген Червоненко відзначав день народження в Ялті
Євген Червоненко відзначав день народження в Ялті

Про 46-й день народження запорізького губернатора Євгена Червоненка мені обіцяла розповісти його молодша донька — 18-річна Олександра.

— Тільки якщо тато дозволить, — додала вона. — Без цього від мене не почуєте жодного слова.

Дзвонити я мала наступного дня після свята, 21 грудня. Але зв"язку з нею не було. Пізніше з"ясувалося, що Саша поверталася літаком до Англії, де навчається.

Редакція попросила прес-секретаря президента Ірину Геращенко, 34 роки, підказати, як зв"язатися з Євгеном Альфредовичем.

— Та от він, поруч сидить, — засміялася вона. — Даю трубочку.

Позвони позже: у меня будет встреча с президентом!

Як ви відсвяткували річницю?

— Коли я в Запоріжжі проводив брифінг, то попросив усіх керівників залишатися на своїх місцях і не вітати мене. Я не хочу, щоб мене поздоровляли крісла! Передзвоніть, будь ласка, через 20 хвилин, у мене розмова з президентом, — раптом перервався Євген Альфредович.

Ви зараз їдете поруч із Віктором Андрійовичем? — запитала я через півгодини.

— Ні, — відповів Червоненко. — Мене Віктор Андрійович запросив на відкриття мосту на трасі M-14 (Одеса–Новоазовськ. — "ГПУ"). Я коли був міністром, дуже багато зусиль у неї вклав. І Ющенко це знає. А він зараз у дитбудинку, спілкується з дітьми. То в мене потім не буде часу з вами поговорити. Одну секунду, — знову перервався Червоненко. — Аллё, привет, да, спасибо, спасибо, позвони позже: у меня будет встреча с президентом! Це мій друг дзвонив, — уже до "ГПУ" звернувся губернатор, — командир підрозділу "Альфа". Вітав з днем народження, — продовжив російською Червоненко. — У мене за ці дні батарея на телефоні просто не виживає. Навіть не думав, що мене стільки привітає. Але трубку завжди беру, не хочу ображати людей.

То де ви все-таки святкували і з ким?

— Я вирішив не робити шуму і не залишатися ні в Запоріжжі, ні їхати в Київ. Тому запросив найближчих друзів, родину, хлопців з "Нашої України", всіх, хто зі мною разом боровся, і ми поїхали в Ялту. Там живе мій друг — мер Ялти Олександр Чабанов. Приїхав і прем"єр Криму Анатолій Бордюгов. То ми спочатку у Чабанова були, потім в ресторані. Але нічого зайвого. По-перше, нас нічим не здивуєш, по-друге... Ну зрозумійте, зібралися люди, які давно не бачилися. Поспілкувалися, поговорили про справи...

А що сім"я подарувала? — перериваю Червоненка.

— До мене багато родичів приїхало, — каже Євген Альфредович. — Дочки прилетіли. Саша подарувала рукавички, Вікторія — портрет. До речі, всі друзі, — пожвавлюється співрозмовник, — знають моє захоплення. Я колекціоную роботи українського художника Миколи Глущенка, причому особливої тематики — щось пов"язане з водою. То друзі скинулись і подарували морський пейзаж Глущенка, дуже рідкісну картину, — у голосі було чути радість. — А сім"я? Ну, про дочок я сказав. А Маргарита (дружина. — "ГПУ") купила все, що я бажав, — дві пари черевиків. Тільки в мене підйом високий, я в одну пару не вліз, — розсміявся Червоненко. — Ну нічого, поміняють, — додав серйозно, — я через це не розстроївся. А ще мені подарували підзорну трубу.

Друзі скинулись і подарували морський пейзаж Глущенка

До речі, приїхав також мій друг — співак Григорій Лепс. На замовлення гостей заспівав десь п"ять-сім пісень. Нас узагалі небагато зовсім було — чоловік 30–40. Зібралися десь о 7-й вечора, о 8-й сіли за стіл. Про справи говорили, — повторився він. — Розійшлися о пів на другу ночі. А ранком я вже їду до Миколаєва. Оце зараз сиджу за кермом авто. Їду на ту зустріч із президентом, про яку я говорив вам.

То Віктор Андрійович вас привітав?

— Телефоном. Я йому звітував про свою діяльність, — трохи офіційно відповів Червоненко. — Він подякував за мою роботу. Сказав, що вірить у мене і дуже радий, що я на тому місці, на якому є зараз. Сказав, що знає: я впораюся.

Запитала Євгена Альфредовича, чи подарував йому щось президент. Він відповів, що Віктор Андрійович завжди щось дарує. Але зараз, мовляв, це не важливо. Найкращим подарунком і похвалою для Червоненка була перша фраза Ющенка: "А ти взагалі пам"ятаєш, що у тебе сьогодні день народження?"

— Я й справді можу так запрацюватися, — не без гордості сказав Червоненко. — Ті, хто думають, що я у засланні, нехай знають, що це не так. А на своєму дні народження я заспівав пісню Пугачової "Айсберг". Вона у мене дуже добре виходить, і її всі люблять, — несподівано додав іменинник.

Зараз ви читаєте новину «"Я заспівав пісню Пугачової "Айсберг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі