пʼятниця, 02 червня 2017 15:24

"Журналіста", який стріляв в Осмаєва, упізнав український політик

"Журналіста", який стріляв в Осмаєва, упізнав український політик
Кілера, який представився французьким журналістом та стріляв в Адама Осмаєва, упізнав відомий український політик. Фото - Facebook Антона Геращенка

Агент російських спецслужб, який стріляв в Адама Осмаєва, легалізований і легендований в Україні в лютому 2016 року під ім'ям Дакара Олександра Венусовича.

Про це у Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нападника на Осмаєва був паспорт загиблого 16 років тому чоловіка

"Починаючи з весни 2016 року, він намагався увійти в довіру до низки українських політиків і журналістів, представляючись то французьким, то німецьким журналістом під різними іменами. Один з відомих українських політиків уже упізнав кілера. Він рік тому виходив на нього як іноземний журналіст", - написав Геращенко.

Он також попросив усіх, хто зустрічався за останній рік з цією людиною, зв'язатися з поліцією Києва та допомогти слідству у встановленні всіх його зв'язків та намірів.

1 червня Аміна Окуєва разом із чоловіком Адамом Осмаєвим їхали у власному автомобілі на інтерв'ю із журналістом французького видання Le Monde Алексом Вернером. Домовилися зустрітися на вул. Кирилівській у Подільському районі столиці. О 16:49 чоловік, який представився журналістом, розстріляв Окуєва із пістолета "Глок". У відповідь Аміна Окуєва відкрила вогонь з пістолета Макарова. До приїзду "швидкої" вона змогла зупинити кровотечу у чоловіка за допомогою препарату целокс, який завжди має із собою. Поранених у важкому стані забрали до міської лікарні №17.

Зараз ви читаєте новину «"Журналіста", який стріляв в Осмаєва, упізнав український політик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі