четвер, 12 жовтня 2023 19:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили атаки ворога на чотирьох напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу

ЗСУ відбили атаки ворога на чотирьох напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 55 бойових зіткнень, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Про це ввечері 12 жовтня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще два - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункту управління та дев'ять артилерійських засобів противника.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили чотири атаки ворога в районі Синьківки та вісім атак біля Іванівки Харківської області.

На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили сім атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак неподалік Ласточкиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили близько 10 атак ворога в районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ пояснили причину активізації окупантів на Куп'янському напрямку

На Лиманському, Бахмутському, Шахтарському, Херсонському напрямку ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Всього протягом доби ворог завдав два ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація довкола Бахмута на Донеччині складається на користь українських військ.

Завдяки веденню там бойових дій ЗСУ не дають окупантам перекинути більше сил на південь. Таку думку в ефірі телемарафону висловив екскомандир роти батальйону "Айдар", ветеран війни та військовий аналітик Євген Дикий.

Він також звернув увагу на переваги для Сил оборони України від того, що російським військам наказано в Бахмуті "стояти на смерть".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили атаки ворога на чотирьох напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі