четвер, 12 жовтня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ пояснили причину активізації окупантів на Куп'янському напрямку

В ЗСУ пояснили причину активізації окупантів на Куп'янському напрямку
Військові з бригади "Сталевий кордон" не втратили жодної позиції на Куп'янському напрямку. Фото: Генштаб

Окупанти активізувалися на Куп'янському напрямку, посилили атаки і штурми.

Зокрема, використовують тактику так званих "м'ясних штурмів". Про це "Радіо Свобода" сказав начальник пресслужби штурмової бригади НГУ "Сталевий кордон", підполковник Іван Шевцов.

За його словами, ситуація на цій ділянці фронту складна, але контрольована, а для атак окупанти можуть використовувати від 50 до 100 людей. Водночас особовий склад командування ЗС РФ не шкодує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали свіжі карти контрнаступу

"У напрямку Іванівки, Синьківки та з Макіївського напрямку ворог активізував свої дії. І зараз він проводить так звані "м'ясні" штурми. Тобто, не жалкуючи особовий склад, не жалкуючи техніки, ворог іде на штурм. До прикладу - це від 50 до 100 людей, які намагаються прорвати оборону, але їм це не вдається. Крім того, вони застосовують техніку, яка також палає", - заначив він.

Шевцов додав, що росіяни націлилися захопити Куп'янськ, село Куп'янськ-Вузловий через те, що там є залізничний вузол та закріпитися на лівому березі річки Оскіл поки сприятливі погодні умови.

За словами підполковника, жодної позиції військові з бригади "Сталевий кордон" не втратили.

"Щодо підрозділів ЗС РФ, які нині воюють на Куп'янському напрямку, то, крім загонів із зеків "Шторм" є також 1-а та 25-армія РФ", - додав Шевцов.

За минулу добу відбулося 95 бойових зіткнень.

Ворог завдав два ракетних та 72 авіаційних ударів. Було 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, пише Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Сили оборони України ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ пояснили причину активізації окупантів на Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі