четвер, 12 жовтня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали свіжі карти контрнаступу
8

Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Фото: understandingwar.org/backgrounder
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв

Збройні сили України продовжують контрнаступ на декількох напрямках - поблизу Бахмута та на заході Запорізької області.

11 жовтня Сили оборони просунулися на обох ділянках фронту, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях досі напружена.

Російська армія безуспішно атакувала в районі Сіньківки та Іванівки, перекидає туди великі концентрації особового складу та техніки. Окупанти провели 30 атак на напрямках Куп'янська та Лимана. Намагаються захопити Куп'янськ та відкрити сухопутний коридор до річки Оскіл.

Російські війська атакували поблизу Синківки, Іванівки та Кислівки і просунулися в районі Синківки. Російські війська просунулися приблизно на 1,5 км у напрямку Іванівки та Кислівки, оскільки російські атаки в цих районах виявляються утрудненими через велику кількість українських мін.

Ворог веде наступальні операції вздовж лінії Сватово-Кремінна де нібито просувається вперед. Зокрема в районі Макіївки та Невського. За словами Міністерства оборони Росії, 11 жовтня українські війська безуспішно атакували вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна в районі Сіньківки, Іванівки, Макіївки та Серебрянського лісництва.

Генштаб тим часом повідомив, що українські війська продовжують стримувати російські війська у районі Макіївки та Діброви.

Водночас ЗСУ просунулися вперед під Бахмутом, досягши невизначеного успіху на схід від Кліщіївки та Андріївки. Російські ЗМІ повідомляють, що бої продовжуються в районі Курдюмівки та заявляють, що українські сили продовжують спроби закріпитися на залізничній лінії на схід від Андріївки.

Російські війська продовжили наступальні операції під Бахмутом 11 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Росіяни провели безуспішні атаки під Андріївкою та Кліщіївкою. Росіяни контратакували під Кліщіївкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну масовано атакували дронами: скільки вдалося збити

ЗСУ 11 жовтня не проводили жодних заявлених чи підтверджених наступальних дій вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Російські війська просунулися на південь і захід від Красногорівки та на південний схід від Сєверного. Окупанти атакували з Новоселівки Другої, Веселого, Водяного, Пісків та Красногорівки, а також захопили кілька невстановлених позицій, зазнавши тяжких втрат.

10 і 11 жовтня російські війська нібито просунулися в районі Бердячої, Авдіївки, Сіверного, Водяного та Степового.

ЗСУ відбили російські атаки поблизу Очертино, Кераміки, Бердичі, Степового, Тоненького, Авдіївки, Ласточкино та Первомайського.

За повідомленнями Генштабу, російські війська провели безуспішні атаки поблизу Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки. Російські блогери також стверджували, що російські війська атакували поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

За словами російських джерел, 11 жовтня українські війська провели безуспішні наземні атаки у західній частині Донецької області та в районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Російські війська відбили українські атаки на південь від Новомихайлівки та на північний захід від Приютного.

Генштаб заявив про відбиття ЗСУ російських атак на південний схід від Вугледару поблизу Золотої Ниви та поблизу Володіна. Сили оборони діють у районі між Донецьком та на схід від Великої Новосілки.

Українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області та просунулися вперед. ЗСУ покращили свої тактичні позиції на захід від Роботиного.

Російські війська контратакували в західній частині Запорізької області і, як повідомляється, досягли обмежених успіхів. Український Генштаб повідомив, що російські війська атакували поблизу Інженерного та Вербового. Декілька російських джерел стверджували, що російські війська контратакували поблизу Копані та змусили українські війська відступити назад у район Вербового.

Поновлення російських атак у секторі Жереб'янка-П'ятихатки застало українські сили зненацька. Російським військам вдалося незначно просунутися у цьому напрямку протягом 10-11 жовтня.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 11 жовтня становили понад 283 900 окупантів. За добу українські захисники знищили понад 820 російських загарбників.

Сили оборони знищили російський винищувач Су-25. Українські захисники утилізували 34 танки, 91 ББМ і 18 артсистем.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали свіжі карти контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі