четвер, 12 жовтня 2023 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти перейшли у наступ, ЗСУ мають успіхи

Окупанти перейшли у наступ, ЗСУ мають успіхи
95 бойових зіткнень відбулось за минулу добу. Фото: eastnews.ua

За минулу добу відбулося 95 бойових зіткнень.

Ворог завдав два ракетних та 72 авіаційних ударів. Було 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, пише Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Сили оборони України ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Українські війська покращили тактичне положення у районі західніше Роботиного Запорізької області.

Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'ять артилерійських засобів, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ повідомили про загострення ситуації на Авдіївському напрямку

Волинський та Поліський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" українські війська відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

Лиманський напрямок

Сили оборони стримують наступ противника у районах Макіївки Луганської області та Торського і Серебрянського лісництва Донецької області. Там відбили понад 15 атак росіян.

Бахмутський напрямок

Захисники відбили атаки противника у районі Андріївки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки Донецької області.

Авдіївський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українські війська відбили понад 10 атак ворога у районі Авдіївки та ще 10 атак східніше Степового, південно-східніше Сєверного та південніше Первомайського Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони за добу відбили понад 10 атак ворога в районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог вів безуспішні наступальні дії у районах південніше Золотої Ниви та південно-східніше Вугледара Донецької області.

Запорізький напрямок

Наші захисники стримують ворога в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

Українські сили продовжили наступ на декількох напрямках фронту.

Є часткові успіхи, зокрема на півдні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Водночас на сході ЗСУ продовжують наступ на південь від Бахмута і досягли часткового успіху в районі Андріївки. Українські війська відбили російські атаки на Часів Яр, Кліщіївку та Андріївку.

Російські війська безуспішно атакували поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти перейшли у наступ, ЗСУ мають успіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі