четвер, 12 жовтня 2023 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація довкола Бахмута складається на користь ЗСУ: аналітик назвав причину

Ситуація довкола Бахмута складається на користь ЗСУ: аналітик назвав причину
Ситуація довкола Бахмута на Донеччині складається на користь українських військ. Фото: Генштаб

Ситуація довкола Бахмута на Донеччині складається на користь українських військ.

Завдяки веденню там бойових дій ЗСУ не дають окупантам перекинути більше сил на південь. Таку думку в ефірі телемарафону висловив екскомандир роти батальйону "Айдар", ветеран війни та військовий аналітик Євген Дикий.

"Ситуація довкола Бахмута принципово не змінилася за останній час. Але й ті невеликі зміни, що відбулися там, якраз на нашу користь. Ми там просуваємося. Там вже вдалося здолати залізничне полотно, яке було достатньо зручним рубежем оборони ворога. І за залізницею постійно розширюється наш плацдарм", - повідомив Дикий.

Він також звернув увагу на переваги для Сил оборони України від того, що російським військам наказано в Бахмуті "стояти на смерть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 11 населених пунктів, які, ймовірно, Україна не відбудовуватиме взагалі

"В будь-яку гру можна грати вдвох: от як вони намагаються відтягнути наші резерви з півдня України на Слобожанщину та під Авдіївку, рівно те саме ми робимо з Бахмутом. Нам наразі не так важливо його вже взяти, як важливо брати його доти, допоки ключові вирішальні бої відбуваються на півдні", - пояснив військовий аналітик.

За його словами, на піку росіяни тримали навколо Бахмута угруповання у 50 тис. військових. Зараз - значно менше.

"Росіяни все-таки змушені перекидати сили на південь, але не можуть собі дозволити просто здати нам Бахмут і всю ту силу перекинути на "лінію Суровікіна" (на півдні - Gazeta.ua). В цьому разі саме ми їх упіймали у цю логічну пастку", - зазначив Дикий.

За минулу добу відбулося 95 бойових зіткнень.

Ворог завдав два ракетних та 72 авіаційних ударів. Було 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, пише Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Сили оборони України ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація довкола Бахмута складається на користь ЗСУ: аналітик назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі