четвер, 12 жовтня 2023 17:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали 11 населених пунктів, які, ймовірно, Україна не відбудовуватиме взагалі

Назвали 11 населених пунктів, які, ймовірно, Україна не відбудовуватиме взагалі
Зруйнований російськими загарбниками Бахмут. Фото: instagram.com/libkos

Під час повномасштабної війни частина території України суттєво постраждала через бойові дії, особливо на півдні та сході.

На півночі, де російська армія перебувала не так довго українські міста та села почали відновлюватись, а ось ближче до теперішньої лінії фронту деякі населені пункти можуть не підлягати відбудові. Про це в коментарі "Новини.LIVE" повідомила депутатка від партії "Слуга народу" Олена Шуляк, яка очолює комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку.

Вона зазначила, що є населені пункти, які, ймовірно, Україна не буде відновлювати взагалі.

"Фактично знищено Соледар. І, звісно, Бахмут. Як ми будемо їх відновлювати і чи будемо - питання болюче", - розповіла Шуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Так виглядає "русский мир": зруйновану росіянами Кліщіївку показали на відео

Крім Бахмута та Соледара Шуляк перерахувала також інші міста, які перебувають під питанням можливого відновлення після закінчення війни: Сіверськодонецьк, Вугледар, Кремінна, Мар'їнка, Волноваха, Попасна, Рубіжне, Щастя та Лиман.

За її словами навколо міст на сході України були великі підприємства, які забезпечували роботою українців, однак тепер вони пошкоджені та знищенні у війні з Росією.

Крім того, наголошує Шуляк, що також багато залежатиме від людей, які бажатимуть повернутись у свої міста та села після деокупації.

Народна депутатка розповіла, що основним критерієм відновлення міст стане аналіз того, хто там буде жити і працювати, замінованість території та економічна ситуація.

Місто Бахмут на Донеччині перетворилось на суцільні руїни.

Після приходу Росії на місці, де раніше кипіло життя, нічого не залишилося крім руїн. Кадри знищеного міста показав журналіст Денис Казанський.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 11 населених пунктів, які, ймовірно, Україна не відбудовуватиме взагалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі