неділя, 24 грудня 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини - в ISW показали нові карти боїв
6

Сили оборони України продовжують утримувати позиції в районі Кринок на лівобережжі Херсонщини.

Водночас тривають запеклі бої на інших ділянках фронту. Зокрема, на Куп'янському, Авдіївському напрямках та в районі Роботиного Запорізької області. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

За даними аналітиків, російські війська підтвердили поступ у районі Куп'янська та Кремінної. Відео з геолокацією, опубліковане 23 грудня, показує, що загарбники досягли незначних успіхів у північній Синьківці та на південь від Діброви.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Луганській та Харківській областях
Карта бойових дій у Луганській та Харківській областях

Водночас російські та українські війська продовжували позиційні бої на Куп'янському напрямку в районі Синьківки, озера Лиман та Іванівки. А також на захід від Кремінної в районі Житлівки, Тернів, Торського та Серебрянського лісництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено 800 загарбників: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

Бойові дії в Донецькій області

За даними ISW, російські війська незначно просунулися на північний схід від Бахмута. Відео з геолокацією, опубліковане 23 грудня, показує, що війська РФ просунулися на південний захід від Спірного.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація під Бахмутом
Ситуація під Бахмутом

Російські джерела стверджували, що війська РФ увійшли до околиць Богданівки, що на північний захід від Бахмута.

За даними українських джерел, ЗСУ відступили з деяких позицій біля залізниці під Кліщіївкою.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Авдіївкою
Бойові дії під Авдіївкою

Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої відбулися на північний захід та південний захід від Бахмута біля Андріївки, зокрема, в районі Новобахмутівки, Новокалинового та Степового. А також на південний захід від Авдіївки в районі Сєверного, Первомайського та Невельського.

Російські війська дещо просунулися на південний захід від Донецька. Відео з геолокацією, опубліковане 22 грудня, показує, що загарбник трохи просунулися на південний схід від Новомихайлівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Бойові дії на півдні України

За даними аналітиків, 23 грудня російські війська безуспішно атакували на захід від Старомайорського, але підтверджених змін на лінії фронту на межі Донецької та Запорізької областей не було.

Російські та українські війська продовжували позиційні бої в районі Роботиного, але підтверджених змін на лінії фронту також немає. Війська РФ атакували вздовж лінії Копані-Роботине-Новопрокоповка-Вербове на південь та схід від Роботиного, а також в районі Новопокровки.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Запорізькій області
Ситуація у Запорізькій області

Відео з геолокацією, опубліковане 23 грудня, показує, що російські війська дещо просунулися у західній частині Кринок на східному березі Дніпра у Херсонській області. Водночас українські війська зберегли там свої позиції, тривають позиційні бої.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Херсонській області
Карта бойових дій у Херсонській області

Протягом минулої доби на фронті відбулося 81 бойове зіткнення.

Авіаційних ударів зазнали шість населених пунктів Чернігівської, Харківської, Луганської та Донецької областей. Під артилерійським вогнем противника опинилися близько 100 населених пунктів. Про це вранці 24 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини - в ISW показали нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі