неділя, 24 грудня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках загарбники йшли в атаку - нові дані Генштабу

На яких напрямках загарбники йшли в атаку - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 81 бойове зіткнення.

Авіаційних ударів зазнали шість населених пунктів Чернігівської, Харківської, Луганської та Донецької областей. Під артилерійським вогнем противника опинилися близько 100 населених пунктів. Про це вранці 24 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили 17 атак ворога в районі Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. На Лиманському напрямку окупанти наступальних та штурмових дій не вели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі випустила по Україні 16 ударних дронів - скільки вдалося збити

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 11 атак противника біля населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони відбили 25 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 15 атак поблизу Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими захисниками відбито чотири атаки. На Шахтарському напрямку загарбники наступальних та штурмових дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили всі атаки противника в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 17 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та відступив. Водночас, Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 18 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п'яти зенітно-ракетних комплексах противника. Протиповітряною обороною знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та два розвідувальних БпЛА ворога.

Підрозділи ракетних військ уразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. А також радіолокаційну станцію, два артилерійські засоби, три склади боєприпасів та пункт управління противника.

Російські війська незначно просунулися на південний схід і північний захід від Авдіївки Донецької області.

Так, геолокаційні кадри, опубліковані 21 і 22 грудня, вказують на те, що війська РФ незначно просунулися на північний схід від Опитного і на північний схід від Степового. Про це йдеться у новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках загарбники йшли в атаку - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі