пʼятниця, 30 вересня 2022 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ створили котел під Лиманом та ведуть запеклі бої на півдні: свіжа карта від ISW
4

Українські військові, ймовірно, майже завершили оточення російського угрупування в Лимані Донецької області та відрізали окупантів від лінії зв'язку в районі Дробишевого.

Водночас загарбники стягують підкріплення на південь для оборони позицій. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті станом на 29 вересня.

Збройні сили України, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана. Українські війська могли прорвати ворожу оборону в районі Ставка, за 10 км на північ від Лимана, та перерізати дорогу Торське – Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для російських окупантів, які підтримують лінію на захід від Лимана.

Ворог має проблеми з відступом у бік Сватового, де українські бійці обмежили ворогу ділянку фронту.

Українські воїни проводять контрнаступ вздовж річки Оскіл на північному сході Харківської області.

Російські загарбники стягують підкріплення на південь для оборони позицій
Фото: understandingwar-org
Збройні сили України, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лиману
Російські окупанти продовжують безуспішні наземні атаки в Донецькій області
На півдні ЗСУ продовжують блокувати російських окупантів, матеріально-технічних і транспортних засобів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не довіряє міноборони РФ, що дає збої в мобілізації – ISW

Аналітики ISW зазначають, що головною ціллю ЗСУ залишається прорив до кордону з Луганською областю. Тож ці спроби регулярно повторюються.

Російські окупанти продовжують безуспішні наземні атаки в Донецькій області. Найскладнішою ситуація залишається навколо Бахмута. Та українські бійці тримають оборону.

Від Бахмута, зокрема, відбили низку російських атак, а саме – в районі Зайцевого (приблизно 8 км на південний схід від Бахмута), Миколаївка Друга (13 км на південь від Бахмута), Одрадівка (9 км на південь від Бахмута), Залізне (26 км на південний захід від Бахмута) та Майорськ (20 км на південь від Бахмута).

Під вогнем окупантів опинилися Першотравневе, Перемога, Павлівка та Новомихалівка.

На півдні ЗСУ продовжують блокувати російських окупантів, матеріально-технічних і транспортних засобів, а також зосередження ворога в Херсонській області.

В ISW повідомили, що війська РФ водночас зосереджені на розгортанні нових сил. Проводять це, ймовірно, для посилення своїх оборонних ліній проти триваючого контрнаступу України.

Основними напрямками воєнних дій на південному фронті є бої на відрізку довкола Херсона, на схід від Херсона – район Нової Каховки та Берислава, а також у південному напрямку від річки Дніпро.

При цьому ЗСУ продовжують нищити росіян на півдні. Зокрема, завдали ударів по скупченню живої сили та техніки в Олешках, Антонівці та Малій Кардашинці, також були вибухи й у районі Нової Каховки та Берислава.

Українські військові продовжують контрнаступ на Донбасі. Збройні сили України просуваються біля Лимана Донецької області. Про це свідчать дані Deepstatemap.

Українські війська звільнили населені пункти Середнє та Шандриголове майже за 15 км від Лимана. ЗСУ тепер наблизилися до окупованого Дробишевого.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ створили котел під Лиманом та ведуть запеклі бої на півдні: свіжа карта від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі