субота, 29 липня 2023 19:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують наступ, відбили всі атаки ворога на трьох напрямках

ЗСУ продовжують наступ, відбили всі атаки ворога на трьох напрямках
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення. Про це ввечері 29 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один артилерійський засіб на вогневій позиції, одну станцію радіоелектронної боротьби, а також один район зосередження особового складу противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бахмутом Росія втратила більше військових, ніж радянська армія в Афганістані ‒ Череватий

Протягом доби ворог завдав п'ять ракетних, 19 авіаційних ударів та здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На інших напрямках, зокрема на Бахмутському, Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Шахтарському, ворог з авіації та артилерії обстріляв ряд населених пунктів.

Українські війська продовжують контрнаступальні дії на кількох ділянках фронту.

Сили оборони України мають успіхи на Бахмутському напрямку. А на Бердянському ЗСУ вдалося просунутись на 10-12 кілометрів від основної лінії оборони РФ. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують наступ, відбили всі атаки ворога на трьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі