субота, 29 липня 2023 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бахмутом Росія втратила більше військових, ніж радянська армія в Афганістані ‒ Череватий

Під Бахмутом Росія втратила більше військових, ніж радянська армія в Афганістані ‒ Череватий
Українські війська поступово просуваються під Бахмутом. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російські загарбники перекидають додаткові сили на Бахмутський напрямок, щоб утримати там свої позиції.

Однак, втрати ворога під Бахмутом уже перевищують кількість загиблих радянських військових під час війни в Афганістані. Про це в ефірі телеканалу FreeДом розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

За його словами, нині Бахмутський напрямок та саме місто Бахмут мають для росіян не лише пропагандистське, а й військове значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках ‒ Генштаб про ситуацію на фронті

Попри те, що Росія продовжує перекидати туди додаткові сили, щоб утримати позиції, українські воїни й далі метр за метром звільняють свою землю від окупантів.

"Ворог відчайдушно чинить опір. 537 разів він за цю добу обстріляв нас на Бахмутському напрямку, три авіанальоти здійснив, відбулось 11 бойових зіткнень", ‒ сказав Череватий.

За його словами, протягом доби українські військові знищили на цьому напрямку 73 окупанти, поранили 147, двох загарбників взяли у полон.

Окрім того, знищено ворожу БМП, дві самохідні артилерійські установки "Гвоздика", вісім засобів артилерії. А також два протитанкові ракетні комплекси, дрон-камікадзе і два польові склади з боєприпасами.

Український контрнаступ набирає обертів. На фронт підтягнули свіжі сили, озброєні західною технікою, пише Foreign Policy. Прибули, зокрема, навчені на Заході 47-ма артилерійська бригада та 47-ма механізована бригада.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 29 липня становлять уже понад 245 220 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 390 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом Росія втратила більше військових, ніж радянська армія в Афганістані ‒ Череватий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі