понеділок, 13 травня 2024 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник наводив ракети РФ на військові госпіталі
4

Зрадник готував ракетні удари по Рівненщині
Фото: СБУ
Зрадник готував ракетні удари по Рівненщині
Зрадник готував ракетні удари по Рівненщині
Зрадник готував ракетні удари по Рівненщині

Служба безпеки запобігла серії ракетно-дронових ударів агресора по військовій та критичній інфраструктурі Рівненщини.

В обласному центрі затримали агента ФСБ, який готував координати для ворожої атаки, повідомила 13 травня пресслужба СБУ.

"Перебуваючи за кермом власного авто, він об'їжджав місто та одночасно фіксував на камеру мобільного телефону можливі локації Сил оборони. У такий спосіб фігурант сподівався розвідати місця розташування потенційних цілей, зокрема військових шпиталів. Співробітники СБУ завчасно отримали інформацію про розвідувальну активність агента і поетапно задокументували кожен його крок. Це дозволило на гарячому затримати фігуранта, коли він проводив дорозвідку поблизу українських захисників", - звітує відомство.

Пункти дислокації Сил оборони вчасно убезпечили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні блогери "зливали" ворогу базування військових

В автомобілі затриманого вилучено гаджет, на який він приховано знімав військові обʼєкти. Ворожим поплічником виявився уродженець тимчасово захопленого Криму. Він уже тривалий час проживав у Рівному, де займався міжнародними перевезеннями комерційних вантажів.

До початку повномасштабної війни чоловік регулярно відвідував український півострів, де залишились його родичі. Під час однієї з таких поїздок фігуранта завербувала співробітниця окупаційного "управління ФСБ" в Криму.

Після 24 лютого 2022 року вона дистанційно активувала свого агента для проведення розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Крім наведення російських ракет на територію Рівненщини він також відслідковував рух військових колон з важкою технікою ЗСУ по автотрасах західного регіону.

Затриманому повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник наводив ракети РФ на військові госпіталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі