середа, 10 липня 2024 13:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Жінка "під замовлення" підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії

Жінка "під замовлення" підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії
Жінка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії і готувала диверсії проти ТЦК. Фото: СБУ

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала підпалювачку, яка діяла на Кіровоградщині.

Поплічниця РФ підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії і готувала диверсії проти ТЦК, повідомила 10 липня пресслужба СБУ.

"Зловмисниця виконувала замовлення ворога на підпали автотехніки та будівель Сил оборони. Фігурантка умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення "Омега" Національної гвардії. Для вчинення злочину жінка придбала легкозаймистий розпалювач і відслідкувала місце паркування авто українського захисника. Після погодження потенційної цілі з окупантами їхня поплічниця під час комендантської години підкралась до автомобіля Нацгвардії та підпалила його", - сказано в повідомленні.

Щоб "звітувати" про виконання ворожого завдання, вона фіксувала на камеру власного телефону свої дії під час підготовки та вчинення злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі спалили автомобіль військового - фото

Відеозйомки агресор планував використати для проведення спеціальних інформаційних операцій, які мали "розганяти" фейк про наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині.

Контррозвідники СБУ затримали фігурантку протягом доби з моменту злочину. Наступним її завданням був підпал будівлі місцевого ТЦК із застосуванням "коктейлю Молотова". За це їй обіцяли грошову винагороду, розмір якої залежав від масштабу пожежі.

"Затриманою виявилась 28-річна мешканка Олександрії. У поле зору агресора вона потрапила на початку цього літа через свою активність в Телеграм-каналах, де шукала легкого заробітку. Під час обшуків у неї вилучено мобільний телефон із доказами злочину, а також складові саморобної запалювальної суміші та одяг, в якому фігурантка вчиняла підпал", - звітує відомство.

Наразі затриманій вже повідомили про підозру. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її злочинних дій. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Жінка "під замовлення" підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі