вівторок, 07 березня 2023 21:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, до чого може призвести захоплення Бахмута

Зеленський сказав, до чого може призвести захоплення Бахмута
Для України оборона Бахмута – тактичне рішення, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Захоплення Бахмута відкриє для Росії шлях до інших населених пунктів Донецької області.

Саме тому українські захисники продовжують боронити місто, однак ніхто не має бути оточений. Про це в інтерв'ю CNN сказав президент України Володимир Зеленський.

"Ми розуміємо, що після Бахмута вони можуть піти далі. Вони можуть піти на Краматорськ, вони можуть піти на Слов'янськ, для росіян буде відкрита дорога після Бахмута до інших міст України, на Донецькому напрямку. Ось чому наші хлопці стоять там", – пояснив президент.

За його словами, для України оборона Бахмута – тактичне рішення. Водночас Росія намагається отримали "хоч якусь перемогу", навіть зруйнувавши все в місті та вбивши місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили добові втрати росіян під Бахмутом

Зеленський наголосив, що якщо Росія зможе "поставити свій маленький прапорець" на вершині Бахмута, це допоможе "мобілізувати російське суспільство для того, щоб створити цю ідею, що вони є такою потужною армією".

Водночас, президент заявив, що в першу чергу потрібно думати про людей, і ніхто не має бути оточений.

"Військові самі бачать, що ми повинні залишатися там сильними, незважаючи на те, що Росія зруйнувала все місто і все, що там було. Військові допомагали дітям, цивільним виїжджати з міста – навіть до сьогоднішнього дня люди виїжджали з Бахмута. Ми допомагали всім", – сказав Зеленський.

CNN підкреслює, що сам Бахмут не має значної стратегічної цінності, однак його сполучення з Краматорськом і Слов'янськом – двома густонаселеними промисловими центрами на північному заході – означає, що ці міста можуть бути наступними для Росії.

Під час спроб захопити місто Бахмут на Донеччині Росія втратила від 20 000 до 30 000 осіб.

Водночас втрати українських захисників менші, говорять про п'ятьох росіян на одного українця. Про це у Twitter повідомив провідний журналіст військового відділу The Guardian Ден Саббах.

Журналіст зазначає, що даних щодо втрат українських захисників Бахмута йому не повідомили, сказали лише, що вони "менші", але водночас "інші джерела говорять про п'ятьох росіян на одного українця і навіть більше.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, до чого може призвести захоплення Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі