середа, 27 березня 2013 06:31

Врятовані породілля та африканські тварини — як у Києві ентузіасти боролися зі сніговою стихією

Врятовані породілля та африканські тварини — як у Києві ентузіасти боролися зі сніговою стихією
Активісти розчищають сніг. Фото, надане Євгеном Карасем

За останні чотири дні близько ста тридцяти активістів визволили зі снігового полону не менше двадцяти об'єктів лікарняно-медичного призначення, а також сотні машин, очистили від снігових заметів десятки зупинок, переходів та об'єктів соціального призначення.

Про це Gazeta.ua розповів громадський діяч Євген Карась.

"Ув'язавшись у боротьбу, ми в ці дні радо зустріли багато-багато небайдужих людей. А то й цілі ініціативи. Як наприклад несказанно порадував київський клуб автомобілістів-позашляховиків "offroadmaster", - зазначив Карась.

Зокрема, у ніч з суботи на неділю група молоді у центрі Києва штовхала застряглі авто і розгрібала сніг.

"Навіть врятували одну машину "швидкої", яка не могла їхати через затор. Вона поїхала за 20 хвилин. А скільки б стояла, якби не семеро "свободівських" хлопців і дівчат, невідомо", - заявили активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довжина заторів у Києві учора сягнула майже 800 км

Також волонтерам-рятувальникам стало відомо про вагітну жінку, яка застрягла на 23-му кілометрі Житомирської траси.

"На баггі киянин-волонтер Георгій знайшов та врятував вагітну. Як тільки дівчину було доставлено до "швидкої" в межах Києва, вона почала народжувати. Хлопчик!" - наголосили громадські діячі.

Крім того, до них надійшла інформація про африканських тварин, які не доїхали через заметіль до зоопарку.

"Було набрано низку чиновників з проханням утрутитися в ситуацію та вжити заходів. На щастя, ситуація вирішилася сприятливо, і МНС врятувало тварин", - розповів Карась.

Водночас, за його словами, волонтери розчистили від снігу клініку невідкладної допомоги по просп. Червонозоряному, 17; частково медмістечко на Комарова, 3; клініку невідкладної кардіологічної допомоги по вул. Народного Ополчення, 5; відділення швидкої допомоги по вул. Колективізації 3; дитячу невідкладну допомогу по вул. Соціалістична , 12; ринок Відрадний; кілька підземних переходів, східці яких були завалені снігом; безліч ділянок тротуарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний надзвичайник вважає, що українці мають бути вдячними його службі

Згодом автомобільна група представників ВО "Свобода" на джипах виявила на 70-му км Житомирської траси автофуру з хімікатами. Через негоду машина була на межі перевертання.

"Хімікати могли потрапити на дорогу. Завдяки зусиллям активістів та депутата від ВО "Свобода" Мирного, проблема була донесена до МНС. Вже увечорі на місце прибули МНСівці", - зазначили активісти.

"Ми дуже вдячні усім, хто не сидів в ці дні удома. Ми вдячні усім, хто наводив порядок на вулиці власноруч, чи хто не спав ночами щоб координувати активістів. Витрачені гроші та зусилля не пішли на марне. Саме така енергія будує майбутнє нашої нації", - переконаний Карась.

Зараз ви читаєте новину «Врятовані породілля та африканські тварини — як у Києві ентузіасти боролися зі сніговою стихією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі