середа, 19 жовтня 2022 18:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Вінничанин зняв "прильоти" – росіяни скористалися і повторно обстріляли

Вінничанин зняв "прильоти" – росіяни скористалися і повторно обстріляли
Відео, яке зняв вінничанин, моментально з'явилося у росіян. Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала на Вінниччині чотирьох мешканців, які знімали і пересилали відео з "прильотами".

Один із них відзняв на відео наслідки атаки дронів-камікадзе, на якому видно масштаби ураження об'єкта критичної інфраструктури, і перекинув колегам. Інші троє також поділилися з друзями. Про це СБУ повідомила у середу.

"Вже за пів години відео з'явилося у російських пропагандистів. А за годину відбувся повторний ракетний обстріл, який призвів до ще більших руйнувань і поранень людей", – пише СБУ.

"На даний час розумію, що вказані матеріали були використані країною-агресором на шкоду безпеці України. Неправильність своїх дій усвідомлюю, мої відеоматеріали могли бути використані для коригування точності завдання ударів. Ніякого умислу на нанесення шкоди Україні чи допомоги державі-агресору не маю", – сказав вінничанин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи обстріляли Сумщину – двоє людей загинули

За подібні дії передбачена кримінальна відповідальність, нагадала СБУ.

У відомстві повідомили, що фіксують випадки поширення таких відео в інтернеті. Проводять комплекс пошуково-процесуальних дій із встановлення і притягнення фігурантів до відповідальності.

"Зберігаємо спокій, здоровий глузд і не підіграємо ворогу. Разом переможемо", – звертаються до українців.

11 жовтня дрони-камікадзе атакували Ладижинську теплоелектростанцію на Вінниччині. Ворог скерував на неї два іранські безпілотники Shahed-136.

Потім станцію повторно атакували, коли на місці працювали рятувальники. Шість осіб постраждали. Ворог пошкодив енергетичне обладнання підприємства.

Минулого тижня СБУ затримала чоловіка, який поширив відео з місцем влучання ракети у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Вінничанин зняв "прильоти" – росіяни скористалися і повторно обстріляли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі