вівторок, 11 жовтня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Ладижинську ТЕС повторно атакувала Росія
Оновлено

Ладижинську ТЕС повторно атакувала Росія
Російська армія використовує проти України дрони-камікадзе – Shahed-136 іранського виробництва. Фото: facebook.com/StratcomCentreUA

Уранці 11 жовтня на Вінниччині дрони-камікадзе атакували Ладижинську теплоелектростанцію, що розташована в місті Ладижин.

Ворог скерував на неї два іранські безпілотники Shahed-136, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов в Тelegram.

Про можливі руйнування та постраждалих інформації поки що немає.

"Усі служби працюють. Дотримуйтеся заходів безпеки під час повітряної тривоги", – написав Борзов.

На 7:53 відбою повітряної тривоги на Вінниччині не було. Вона триває вже понад годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа на Бурштинській ТЕС: в Івано-Франківській ОВА дали нові подробиці

Оновлено о 8:10: постраждалих внаслідок обстрілу міста Ладижина вранці 11 жовтня немає, повідомила міська територіальна громада у Facebook.

Оновлено о 9:53: Внаслідок влучання в Ладижинську ТЕС пошкоджено енергетичне обладнання станції. На об'єкті знаходиться критично необхідний персонал, решта працівників в укриттях, пише Суспільне.

Оновлено о 14:00: Ладижинська ТЕС зазнала повторного удару Росії, є постраждалі, повідомила ДТЕК у Facebook.

"Це відбулося у той момент, коли на місці працювали рятувальники. За попередньою інформацією, шість осіб постраждали. Їм оперативно надали медичну допомогу й доправили до лікарні", – ідеться в повідомленні.

Серед поранених працівників підприємства немає.

"В результаті обстрілу знову пошкоджено енергетичне обладнання підприємства. Коли безпекова ситуація покращиться, працівники теплоелектростанції почнуть роботи з відновлення", – додали в компанії.

Російська армія використовує проти України дрони-камікадзе – Shahed-136 іранського виробництва. Ці дрони гучні. Коли наближаються, у повітрі добре чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили.

Почули звук двигуна десь поруч – оцініть становище навколо й тримайтеся осторонь від адміністративних будівель, стратегічних і військових об'єктів. Знайдіть укриття і перечекайте атаку. Якщо укриття далеко, дотримуйтеся правила "двох стін", які мають відділяти вас від небезпеки.

Зараз ви читаєте новину «Ладижинську ТЕС повторно атакувала Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі