неділя, 13 серпня 2023 13:35

Відкрили "попереджувальний вогонь": Росія примусово зупинила іноземне цивільне судно у Чорному морі

Відкрили "попереджувальний вогонь": Росія примусово зупинила іноземне цивільне судно у Чорному морі
Російські загарбники тероризують іноземні судна в Чорному морі. Фото: ukrinform.ua

Вранці 13 серпня російські загарбники у Чорному морі примусово зупинили суховантажне судно "Сукра Окан", що йшло під прапором Палау в український порт Ізмаїл.

Щоб зупинити корабель, агресори відкрили "попереджувальний вогонь" зі стрілецької зброї та підняли в небо гелікоптер. Про це відзвітували в міноборони РФ.

Інцидент стався в південно-західній частині моря. Судно виявив патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Василь Биков". Росіяни наказали кораблю зупинитися, але екіпаж проігнорував ці незаконні вимоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прибрала з Чорного моря усі носії "Калібрів"

"Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля відкрили попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї. З метою огляду суховантажного судна з борту патрульного корабля "Василь Биков" було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських військовослужбовців. За результатами радіопереговорів, судно застопорило хід, оглядова група висадилася на суховантажне судно", ‒ повідомили окупанти.

В російському міноборони зазначили, що після завершення роботи оглядової групи судно продовжило рух до порту Ізмаїл.

"Кораблі ЧФ продовжують патрулювання у призначених районах", ‒ додали у військовому відомстві країни-агресорки.

Росія створює тіньовий флот для експорту зерна. Він переважно складається зі старих зерновозів Туреччини та Китаю.

Україна продовжить експорт зерна попри дії Росії. Вже вживаються відповідні заходи, сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили "попереджувальний вогонь": Росія примусово зупинила іноземне цивільне судно у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі