неділя, 06 серпня 2023 10:26

Буданов: ми будемо вивозити зерно, що б не робила Росія

Буданов: ми будемо вивозити зерно, що б не робила Росія
Україна вживає заходи для вивезення зерна. Фото: Pexels

Україна продовжить експорт зерна попри дії Росії.

Вже вживаються відповідні заходи, сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю болгарському bTV.

"Атаки на портову інфраструктуру й зерносховища України – це ще одне свідчення російського злочину проти людяності. Через те, що ми скоротили експорт зерна, страждають в основному незабезпечені країни, які у продовольчому сенсі залежать від України – в основному, це країни Азії та Африки", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення зернової угоди: аналітики пояснили, чого хоче Росія

Україна вже вживає заходів, аби відновити обсяги експорту продукції. Зокрема у приморських районах.

"Ми знову почнемо експортувати зерно, подобається це Росії чи ні. Весь світ не повинен бути заручником дій однієї країни-терориста", – наголосив Буданов.

За підсумками липня світові ціни на продовольчі товари зросли вперше за півтора року під впливом виходу Росії із зернової угоди.

17 липня у Кремлі заявили, що РФ відмовляється продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Зараз ви читаєте новину «Буданов: ми будемо вивозити зерно, що б не робила Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі